По антрето ще ги познаете

Добре обзаведеното антре създава и първото впечатление у гостите Ви за Вашия дом.
21.11.2022
Мила Стоянова
8476
антре, входно антре, шкаф за обувки, мебели за антре, закачалки за дрехи, секции за антре
Антре Valter.
Източник: Мебели Виденов, www.videnov.bg

Експертите определят антрето като една от най-важните стаи на жилището.  Те смятат, че добрият дизайн може да направи всяко пространство впечатляващо. Но добрите идеи за интериор на антрето не се намират лесно, особено щом се касае за апартамент. Един от водещите критерии е пространството, с което разполагате. За съжаление съвременните жилища се проектират така, че често то е твърде недостатъчно или дори се слива с дневната.

Добре обзаведеното антре създава и първото впечатление у гостите Ви за Вашия дом.

Точно както при първата Ви среща с човек, така и при стъпване в дома Ви, първото впечатление оставя трайни следи в съзнанието. Ето защо е важно те да бъдат положителни и да отговарят на добрата ни страна.

Влизането е момента, в който домът се представя. Когато проектирате това пространство, помислете върху коя стена първо се спира окото Ви, когато влезете в апартамента и започнете от там. Ето една добра идея – поставете на това място конзолна маса или скрин с лампа, или произведение на изкуството. Друг вариант е да сложите шкаф за съхранение, като декорирате около него с интересни аксесоари или цветя.


Антре Sens.     Източник:  www.videnov.bg

Изборът на цвят за стените на Вашето антре също е ключов. От една страна, трябва да постигнете деликатен баланс и преход към останалите стаи, от друга страна е добре антрето да се отличи с индивидуалност. Ето как може да постигнете този резултат: Изберете атрактивна настилка, като мрамор или вид гранитогрес, който не присъства в другите помещения. Заложете също на мащабна и открояваща се картина.

Как да направим антрето уютно и функционално?

Точно както при идеите за тесен коридор в апартамент, където пространството често е ограничено, входът трябва да служи както като гостоприемно пространство, така и като важна зона за съхранение на ежедневни вещи.Портманто Andre.     Източник:  www.videnov.bg

Разбира се, това трябва да се случи и с помощта на подходящите мебели. Шкафът за обувки играе важна роля. Ако пространството Ви е ограничено, можете да заложите на по-висока мебел, която да събира вещите Ви във височина. Преценете също и какви видове обувки ще прибирате в него. Ако това са ботуши или кубинки с висок борд, вероятно няма да се побират в стандартен шкаф, а в такъв с отделни рафтове.

Изключително добро и функционално решение са секциите за антре. Освен, че се отличават с общ дизайн, те са изключително практични и биха могли да поемат различни вещи и аксесоари като обувки, шапки, парфюми, четки, чадъри, връхни дрехи и други.Антре Diksy     Източник:  www.videnov.bg

Колекциите за антре имат допълнителни предимства. Техните части могат да се разположат на различно разстояние една от друга. По този начин ще създадат „разчупване“ на пространството, но ще запазят линията на интериорния дизайн.

Голямо удобство е да включите пейка на входа, за да могат хората да седнат и да си събуят обувките. Това определено ще им направи добро впечатление.

Какво осветление да изберем за антрето?

Осветлението на коридора е от изключително значение, тъй като то осигурява функционалност, красота и атмосфера. Не забравяйте това при избора си на осветително тяло за това помещение. Още повече, че обикновено в него не навлиза дневна светлина. Дизайнерите съветват да заложите на интересните и нестандартни решения и да ги съобразите с всички чупки, ъгли и детайли, които поглъщат светлината.


Портманто Andre.     Източник:  www.videnov.bg

Как да декорираме антрето?

Отговорът на този въпрос е лесен – като подчертаете неговата индивидуалност. Бъдете оригинални и включете нестандартни декоративни елементи. Изборът на закачалка за дрехи, например, е интересен начин да придадете доза екстравагантност на входа на жилището си. Поставките и закачалките за ключове пък се превърнаха в произведения на изкуството. Интересни и практични, те често ни усмихват, когато се прибираме вкъщи. Включете и някой колоритен панер или кош за съхранение на домашните Ви пантофи.


Антре Loran.     Източник:  www.videnov.bg

За да придадете цвят и стил на антрето си, постелете пода с рогозка или пътека. Тя може да бъде неутрална или „скандална“. Важното е да бъде огледало на стила Ви.

И като си говорим за огледала, няма как да не подчертаем и тяхната важна роля при обзавеждането на антрето. Имайте предвид, че освен като стилен и практичен аксесоар, огледалото служи и за „оптично“ разширяване на пространството, както и за отразяване на светлината. Не е задължително то да „пасва“ напълно на останалите мебели. Напротив - отделете му специално внимание и го превърнете в главен акцент на интериора на Вашето антре.


Източник:  www.videnov.bg

Малките коридори с ефектно декорирани стени често приличат на кутии за бижута. За да постигнете този ефект, можете да заложите на тапети или апликации за стени. Но имайте предвид, че тази техника е подходяща за антрета, обособени като отделни помещения. Ако Вашият вход е директно в дневната, съобразете цвета на стените си, както и всички останали мебели с тези на общото пространство.

Е, успяхте ли да си представите Вашето антре в ново амплоа? Достатъчно е само да бъдете смели и креативни, за да постигнете желаните резултати. Не забравяйте, че по входа на Вашето жилище, гостите Ви ще определят и изгледа на целия Ви дом.

 

Автор: Мила Стоянова
Закони Нормативна база Коментари