Посещение на майстори-полагачи в завода на Тондах Македония

В събитието се включиха близо 50 участника.
22.06.2016
Тондах България ЕООД
82
Тондах България ЕООД, майстори-полагачи, Винербергер ЕООД, Тондах Македония, керемиди Тондах
Проведе се посещение на майстори-полагачи в завода на Тондах Македония
Източник: www.tondach.bg

Тондах България ЕООД организира посещение на майстори-полагачи в завода на Тондах Македония, намиращ се в гр. Виница, на около 80 км. от българската граница. Събитието се проведе на 13-ти и 14-ти май 2016г. и събра около 50 участника, сред които представители на фирмата-организатор, колеги от Тондах Македония и майстори-полагачи от цяла България.
Посещението бе насочено към майстори-полагачи на покриви, които имат опит в работата с продуктите на Тондах и искат да обогатят познанията си за техните качества, преимущества и тънкости при използването им. Присъстващите имаха възможността да се запознаят отблизо както с производствения процес в завода, така и да видят на практика приложението на керамичните керемиди, керамични и некерамични аксесоари Тондах.
Визитата в завода във Виница премина през всички производствени звена и разгледа пътя на глината от изходна суровина, през етапите на обработка и превръщането ѝ в керамика. Обиколката започна от находището на глина, премина през съоръженията, където суровината се смила до необходимата големина от 200 до 500 микрона и се смесва с вода, за да се получи необходимата консистенция, продължи с машините, където керемидите се пресоват, достигна до сушилните и поточната линия, където керемидите се оцветяват с т.нар. енгоби и до пещите, където се изпичат.
Специално място в обиколката бе отделено на лабораторията, където готовите керамични керемиди се тестват, за да се провери тяхната издръжливост и да не се допусне отклонение от отличното качество. Участниците разгледаха и залата, където се произвеждат специалните гипсови форми, представляващи негатив на формата на керемидата, които при пресоване под високо налягане спомагат за правилната геометрия и гладка повърхност на керемидите.
По време на посещението, майсторите-полагачи бяха придружавани от представители на Тондах България и Тондах  Македония, които разказаха подробно за производствения процес и за някои специфични моменти при създаването на продуктите на Тондах и отговаряха на въпросите, възникнали по време на посещението. След края на обиколката в завода, пред участниците в мероприятието бе проведена демонстрация на системни решения Тондах и сесия с въпроси и отговори.
Част от събитието бе и презентацията на системните решения, предлагани от Тондах България, илюстрирани от г-н Борис Николов, Мениджър Продажби и Търговски представител за Източна България. По време на презентацията бяха разгледани в детайли различните керамични и некерамични аксесоари, които са неизменна част от цялостната покривна система Тондах, а правилното им монтиране и прилагането им върху покрива, са гаранция за неговата издръжливост, функционалност и естетична визия.
Тондах България ЕООД планира провеждането на още подобни посещения, които да дадат възможност за поглед отблизо към работата на световно ниво и да покажат най-добрите практики при производството на керамични керемиди, керамични и некерамични аксесоари, оформящи цялостни системни решения за скатни покриви.


+2
Автор: Тондах България ЕООД
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
YES - Екологична матова емулсионна боя с висока покривност и белота.

Подходяща за училища, спортни зали, хотели, гаражи и други, където често се налага пребоядисване. Качествена, но не скъпа боя. Притежава висока адхезия и трайност, лесна за нанасяне.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
Кливенто

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
Вълков Хидроизолационни покрития

Производител на индустриални подови покрития, течна гума, прозрачна хидроизолация.

https://hidroizolaciq-techna-guma.com/akrofleks-2k-pu-t
Баумит СтарТоп - ново поколение силиконова мазилка

Kомбинира три функции: перлен ефект при дъжд, поемане на влагата при наличие на роса или мъгла и бързо изсъхване на повърхността.

https://baumit.bg/statii/1085/premium-silikonova-mazilka
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари