Посетители от 11 държави пристигат на международното изложение Светът на мебелите

Общо 56 представители на компании от три континента се очаква да пристигнат у нас за изложение Светът на мебелите от 18 до 21 март.
06.03.2020
Интер Експо Център
558
Светът на мебелите, мебелно изложение
Източник: www.iec.bg

Общо 56 представители на компании от три континента се очаква да пристигнат у нас за изложение Светът на мебелите от 18 до 21 март. Това ще се случи благодарение на Hosted buyers Program, чиято цел е да стимулира международните контакти и финансира посещението на ключови купувачи от чужбина. По програмата в страната ни ще дойдат представители на търговски вериги, дизайнерски и архитектурни студия, търговски агенти, както и дистрибутори на мебели от Европа, Азия и Африка.

В 16-ото издание на Светът на мебелите ще се включат компании от 11 държави: Дания, Франция, Великобритания, Кaтар, Йордания, Италия, ОАЕ, Ливан, Палестина, Украйна, Египет. Hosted Buyers Program дава възможност за насърчаване на чуждестранните партньорства и цели да стимулира износа на българската мебелна продукция. Срещите с ключовите купувачи са предварително организирани и от българска страна в тях могат да се включат всички изложители на Светът на мебелите и членовете на Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП).

„През 2019 година на изложението по програмата Hosted buyers пристигнаха представители на 47 компании от 19 държави от Европа и Азия“, напомнят организаторите.

За първи път от 2012 г. насам Светът на мебелите ще се проведе самостоятелно. Отбелязаният ръст от 50% ръст в броя на участващите компании на последното общо издание с Техномебел, посветено на дървообработващата и мебелната промишленост и изпълнен капацитет на залите на Интер Експо Център, наложи двете специализирани изложения да се разделят, за да развият пълния си потенциал. „Обособяването на Светът на мебелите като самостоятелна професионална платформа дава възможност за тематично прецизиране, изграждане на условия за развитие на новите пазарни ниши и оптимизиране на условията за бизнеса“, коментират организаторите.

Източник: www.iec.bg

За успешно представяне и комфорт, в тематични зони организаторите са обособили различните стилове и тематични пространства в интериора. Мека мебел, винтидж, дизайнерски и ретро мебели в зала 2 ще посрещнат мебелния бранш. Там ще открием още и градинско, и СПА обзавеждане. В зала 3 акцентът ще бъде върху „Офис обзавеждането и неговата функционалност“. Тематиката „Домашен и интериорен текстил“ е в зала 4, където ще откриете разнообразие от предложения на системи за матраци, декорации, аксесоари, възможности за гравиране на декоративно стъкло и много други специализирани теми.

Повече информация за новостите и програмата на Светът на мебелите ще научите на: www.furnitureexpo.bg 
 

Закони Нормативна база Коментари