Полет на въображението в света на тапетите

В едно помещение най-голяма площ имат стените (+ таваните). Съответно толкова голяма е и ролята им във формирането на стила и качествата на интериора.
15.04.2006
арх. Дарина Тачева
40
тапети, десен, фототапет, релефни тапети, стена
Тапетите има значение за формиране стила на интериора.
Източник: Арх. Дарина Тачева

В едно помещение най-голяма площ имат стените  (+ таваните). Съответно толкова голяма е и ролята им във формирането на стила и качествата на интериора. Цветовата комбинация, идеята, вложена в покритията на стените, формират първото впечатление от едно пространство. Мебелите в него имат нужда от подходящ и подкрепящ ги фон, иначе няма да сме далеч от интериора на склад за красиви, модерни и скъпи мебели.

Съвременното високотехнологично производство ни дава възможността да облечем стаите по подобие на нас самите - произвеждат се костюми за стаи от няколко части - тапети, завеси, дамаски, килими и някои аксесоари, разработени в единни серии от един производител, един дизайнер, дори производителят може да е много марков, а дизайнерът - дори звезда. В стая, облечена по този начин, стилно биха стояли и абсолютно безинтересни, семпли  мебели. Дори не е нужно да са нови, просто прибавяме няколко възглавници с десена на тапета - и готово.


Стена в два тапета. В случая са съчетани тапети без шарки – само 2 цвята.

Автор: арх. Дарина Тачева
Закони Нормативна база Коментари