Подземен въздушен топлообменник AWADUKT THERMO на REHAU.

Антимикробна система за контролирана вентилация в пасивната сграда.
19.03.2012
Рехау България
443
rehau, топлообменник, awadukt thermo, пасивна сграда, антимикробна система
Подземен въздушен топлообменник AWADUKT THERMO на REHAU.
Източник: Рехау България

Ключов компонент в концепцията на пасивната сграда е контролираната вентилация, която осигурява на първо място хигиена на въздуха и комфорта в помещенията. От друга страна, повишаването на цените на енергоносителите и намаляващите световни ресурси, фокусират водещи проектанти и архитекти върху използване на вентилационната система за охлаждащ ефект през лятото и подгряване на въздуха през зимата, чрез избор на подходяща система с рекуператор. За драстично повишаване на ефективността на тези системи, често се използва включване на подземен въздушен топлообменник, който представлява въздуховод положен на около 2 метра под земята. Неговата цел е „пасивно” (чрез използване на постоянната земна температура) да темперира до около 12 ° С входящия студен (горещ) въздух и по този начин да подобри значително работата и полезното действие на рекуператора.
Вероятността от образуване на микроорганизми при изграждане на такъв тип ситема е доста висока, поради което не е допустимо използване на обикновени въздуховоди.
Решениeто на гореописаните проблеми ни дава антимикробния въздушен топлообменник AWADUKT THERMO на REHAU, който доставя свеж въздух чрез патентована антимикробна тръба с вътрешен слой от сребърни частици, осигуряваща отопление на свеж въздух през зимата, охлаждане на свеж въздух през лятото, намаляване на разходите на сградата за отопление и охлаждане, което води до намаляване на емисиите на CO2.
Оразмеряването на топлообменник AWADUKT THERMO се влияе главно от следните параметри: движение на въздуха, дълбочина на полагане, материал на тръбата, свойства на почвата, климат.
Екипът на REHAU с удоволствие ще Ви бъде от полза при проектиране и изграждане на Вашата сграда.

+5
Автор: Рехау България
Закони Нормативна база Коментари