Подземен въздушен топлообменник AWADUKT THERMO на REHAU.

Антимикробна система за контролирана вентилация в пасивната сграда.
19.03.2012
Рехау България
719
rehau, топлообменник, awadukt thermo, пасивна сграда, антимикробна система
Подземен въздушен топлообменник AWADUKT THERMO на REHAU.
Източник: Рехау България

Ключов компонент в концепцията на пасивната сграда е контролираната вентилация, която осигурява на първо място хигиена на въздуха и комфорта в помещенията. От друга страна, повишаването на цените на енергоносителите и намаляващите световни ресурси, фокусират водещи проектанти и архитекти върху използване на вентилационната система за охлаждащ ефект през лятото и подгряване на въздуха през зимата, чрез избор на подходяща система с рекуператор. За драстично повишаване на ефективността на тези системи, често се използва включване на подземен въздушен топлообменник, който представлява въздуховод положен на около 2 метра под земята. Неговата цел е „пасивно” (чрез използване на постоянната земна температура) да темперира до около 12 ° С входящия студен (горещ) въздух и по този начин да подобри значително работата и полезното действие на рекуператора.
Вероятността от образуване на микроорганизми при изграждане на такъв тип ситема е доста висока, поради което не е допустимо използване на обикновени въздуховоди.
Решениeто на гореописаните проблеми ни дава антимикробния въздушен топлообменник AWADUKT THERMO на REHAU, който доставя свеж въздух чрез патентована антимикробна тръба с вътрешен слой от сребърни частици, осигуряваща отопление на свеж въздух през зимата, охлаждане на свеж въздух през лятото, намаляване на разходите на сградата за отопление и охлаждане, което води до намаляване на емисиите на CO2.
Оразмеряването на топлообменник AWADUKT THERMO се влияе главно от следните параметри: движение на въздуха, дълбочина на полагане, материал на тръбата, свойства на почвата, климат.
Екипът на REHAU с удоволствие ще Ви бъде от полза при проектиране и изграждане на Вашата сграда.

+5
Автор: Рехау България
КлиВенТо

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
PIATRAONLINE

Първият и единствен онлайн-магазин за ЕСТЕСТВЕН КАМЪК в България. Истински генератор на вдъхновение.

http://piatraonline.bg/
TEAK & DECKING OIL - за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки

Смес от натурални масла и специални добавки за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки. Прониква в дървото и го предпазва от влага и вода, за външна и вътрешна употреба. Подходящ за обработка и защита на дървени мебели.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
Мебеле ЕООД

Професионално почистване на мека мебел в София и страната

https://mebele.bg
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари