Повече светлина и пространство за вашия комфорт със Schuco

Да живееш заобиколен от зеленина Природата е естествената противоположност на стресираното ни ежедневие.
08.07.2010
ПЕТЪР ГРУЕВ
24
медни инсталации, пластмасови тръби, неръждаеми тръби
Повече светлина и пространство за вашия комфорт - schuco
Източник: Още за къщата

Да живееш заобиколен от зеленина
Природата е естествената противоположност  на стресираното ни ежедневие. Тя ни успокоява и зарежда. Колко хубаво би било да се наслаждаваме на природата не само през топлите месеци. Зимната градина осъществява тази мечта – всеки ден, 12 месеца в годината. Тя ще бъде вашето привлекателно пространство, което ще Ви свърже с природата.
 
Истинската светлина
Слънчевата светлина ни дарява със сила за живот и създава положително настроение. Чрез зимната градина каните слънцето във вашия дом. Големите остъклени площи, комбинирани с елегантните SCHЬCO алуминиеви профили, се грижат за максимално количество светлина.
 
Зимните градини – едно светло щастие
Всъщност по-правилното название на зимните градини би трябвало да бъде “всесезонни градини”, защото тези богати на светлина пространства Ви предразполагат към добро настроение по всяко време на годината. Насладете се на пролетта и есента, дори навън да е хладно. Изживейте идилията на снежната зима без да мръзнете.
Зимната градина като буферна зона
Със зимните градини на SCHЬCO не получавате единствено повече светлина и пространство за по-комфортен живот. Те работят подобно на голям буфер, който събира слънчевата топлина и редуцира необходимостта от отопление чрез конвенционални методи. Защото разликата между околната температура и температурата в жилище със зимна градина е по-малка от тази при жилища без зимна градина. Тя се превръща в идеална защитна зона с денонощна енергоспестяваща функция дори при липса на директно слънцегреене.
 
По-висока стойност за цял един живот
Зимната градина ви дава и една допълнителна стойност и то в два смисъла: от една страна този семеен оазис ви дарява всеки ден с дъх на ваканция, от друга страна,  повишава стойността на вашето жилище – една инвестиция с голямо значение за бъдещето.
  
Слънцезащита през лятото
През лятото наистина може да стане горещо. Но чрез системите за слънцезащита на SCHЬCO и в горещите дни имате възможността да се насладите на вашата зимна градина:
·   Маркизи
·   Ламелни щори
·   Слънцезащитни стъкла и стъклопакети
·   Системи за естествено и принудително проветряване
 
Вашият индивидуален стил
За зимната градина винаги може да се намери подходящо място: непокрити тераси, неизползвани площи в задния двор или като интегрирано пространство при ново строителство. Без значение от размера идеята за зимна градина открива многообразие от непредполагаеми площи за изграждането ґ:
·   Модернизация на съществуваща сграда
·   Ново строителство
·   Хотели, кафенета, ресторанти
·  Покривни остъкления на басейни и др.
 
Пространства, обезпечени със системи
Натоварванията от околната среда, на които е изложена зимната градина, изискват прецизни конструктивни решения. С висококачествената програма на SCHЬCO за зимни градини WI 60, WA 60 и FW50+WI се конструират оптимални пространства чрез системни решения.
Зимните градини WI 60 и WA 60 предлагат решения с наклон на покрива от 7 до 45o. Конструкциите са топлоизолирани с особен акцент в най-критичните зони като билото и връзките със стените. Патентованата система за отводняване на профилите гарантира висока плътност.
Системата FW50+WI също е богата на решения за едноетажни и многоетажни конструкции при минимална видима ширина от 50 мм на носещите профили.
 
Аксесоари и комплектовка: големият плюс
Възможностите ви за индивидуално организиране на зимната градина според конкретното ґ разположение се разширават от богатата програма от аксесоари и оборудване. Доколкото е възможно, е препоръчително да предвидите и движението на слънцето във вашия проект. Определящо за тези конструкции е директното слънцегреене, което в зависимост от сезона, изложението, времето и климата ги загрявa по различен начин.
Изборът на разположение на зимната градина зависи и от предназначението ґ: северно разположение – работен кабинет, студио, ателие, малко светлина, но често се използва като климатичен буфер; източно разположение – място за закуска, но и работно място, защитено от силното западно слънцегреене следобед; западно изложение – горещото изложение през лятото,  задължително да се предвиди външна слънцезащита и системи за проветрение, южно изложение – най-дългото слънцегреене дори и през зимата, идеално за използване на зимната градина като топлинен буфер, задължително да се предвиди външна слънцезащита и системи за проветрение.
 
Стремежът към лично пространство, комфорт, свежест, простор и красива гледка от прозореца – това е мечтата на всеки човек. Балконите, терасите и зимните градини са свързващото звено между забързания начин на живот и почивката. И всеки желае при хубаво време с няколко бързи движения да увеличи свободното пространство на жилището си. Осъществете вашите мечти!
 
Добро проектиране, перфектно изпълнение
Списък с отделните аспекти, които трябва да се вземат предвид при обсъждането на вашата зимна градина:
1. Предназначение: за отглеждане на цветя, за разширение на жилищната площ, за работен кабинет, кафене, хотел
2. Изложение: изток, запад, север, юг
3. Отопляема зимна градина: интегрирано разширение на жилището,  без връзка с жилището.
4. Неотопляема зимна градина: като навес, затворен климатичен буфер.
5. Геометрия:  тип,  наклон на покрива, дълбочина, ширина, височина на билото, абсолютна височина
6. Отваряеми елементи: пластмаса, алуминий, неотваряеми, отваряне на долна ос, отваряне тип “фолксваген”, плъзгане с повдигане, отваряне тип хармоника, с повишен клас на сигурност
7. Остъкляване: топлозащитно стъкло, слънцезащитно стъкло, секуритно стъкло
8. Слънцезащита: естествено засенчване (дървета), хоризонтални щори, маркизи
9. Проветрение: покривни прозорци с ръчно отваряне, покривни прозорци с отваряне с мотор, прозорци на долна ос с ръчно отваряне, прозорци на долна ос с отваряне с мотор, проветрители ръчни, проветрители електрически
10. Управление: на слънцезащитата, на покривните прозорци, на проветрителите, с централа VentoControl
11. Соларна инсталация: за топла вода и отопление, за електричество
12. Осветление: да, не
13. Съществува ли фундамент: да
 

Автор: ПЕТЪР ГРУЕВ
Закони Нормативна база Коментари