Победителите в студентския конкурс “Ти си вода”

В навечерието на Световния ден на водата бяха обявени победителите в студентския конкурс за фотографии и аудио-визуални продукти “Ти си вода” .
23.03.2014
Рока България АД
232
конкурс, студентски конкурс, фотоконкурс, "Ти си вода", we are water
На откриването на изложба на финалистите в конкурса, в Експо Баня София, победителите получиха своите награди.
Източник: Рока България АД

На откриването на изложба на финалистите в конкурса, в Експо Баня София, победителите получиха своите награди.

Трима са победителите, излъчени сред двайсет и четиримата финалисти в студентския конкурс за фотографии и аудио-визуални продукти “Ти си вода”, организиран от международна фондация We Are Water съвместно с Нов български университет и Българска фотографска академия „Янка Кюркчиева”.

В деня на откриването на изложбата на финалистите в конкурса, посветена на Световния ден на водата, след дълго заседание, петчленното жури определи най-добрите творби.

Номинираните автори бяха шестима:

  • Виктория Цветанова,
  • Ива Кръстева,
  • Стефан Сучев,
  • Кристина Кънчева,
  • Магдалина Бозукова и
  • Мария Жекова.

Трима от тях, Кристина Кънчева, Магдалина Бозукова и Мария Жекова, получиха наградите – комплекти смесители Roca, които пестят вода.

Това се случи на официалното откриване на изложбата, вечерта на 20 март 2014 г. в изложбен център Експо Баня София. Наградите на победителите връчи г-н Луис Кановас Дел Кастильо Муньос, заместник-ръководител на Дипломатическата мисия на Испания, отговарящ за културните въпроси, а представителят на фондация We Are Water и домакин на събитието, г-н Веселин Симов, благодари на партньорите от Нов български университет и Българска фотографска академия „Янка Кюркчиева” за тяхната всеотдайна работа по организацията на конкурса и изложбата. За доброто настроение на вечерта, заслуга имаха и младите изпълнители Камелия Димитрова, Христина Юречко, Митко Петров и Траян Костов, студенти специалност Поп и джаз в НБУ.

Всички финалисти, чийто творби бяха избрани сред повече от 8оо конкурсни работи, получиха грамоти за своята впечатляваща работа. Изложбата с техните произведения, посветена на Световния ден на водата е отворена до 3 април 2014 г.  Тя даде старт и на още една инициатива на международна фондация We Are Water, посветена на Световния ден на водата 2014. Нейното мото бе "С ваша помощ, справедливото разпределение на вода е възможно". Целта бе карта на света от сиви точки, да бъде запълнена с водни капчици и символично да се защити правото на всеки човек на свободен достъп до вода, което за момента не е гарантирано за милиони хора.

Студентският конкурс за фотографии и аудио-визуални продукти на тема „Ти си вода” бе обявен в началото на годината. Право на участие имаха студенти от всички учебни заведения в България, независимо от изучаваната специалност, тяхната възраст и националност. Темата на конкурса е пряко свързана с целите и дейността на фондация We Are Water и допуска авторска интерпретация на всичко, свързано с водата чрез фотографии или аудио-визуални форми. 

Българските автори имат възможност да се включат и в международния конкурс за късометражно кино We Art Water Film Festival, посветен на водата и организиран от фондация We Are Water. Срокът за участие в него е 31 март 2014 г., а наградният фонд включва 5000 евро, разпределени в различните категории и материални награди.

Информация за We Art Water Film Festival е публикувана в интернет на адрес www.wearewater.org .

+6
Автор: Рока България АД
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
КлиВенТо

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
Мебеле ЕООД

Професионално почистване на мека мебел в София и страната

https://mebele.bg
PIATRAONLINE

Първият и единствен онлайн-магазин за ЕСТЕСТВЕН КАМЪК в България. Истински генератор на вдъхновение.

http://piatraonline.bg/
TEAK & DECKING OIL - за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки

Смес от натурални масла и специални добавки за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки. Прониква в дървото и го предпазва от влага и вода, за външна и вътрешна употреба. Подходящ за обработка и защита на дървени мебели.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари