Победителите в конкурса “Направи си сам”.

Завърши конкурсът на За Земята и CEE Bankwatch Network - “Направи си сам – европейските фондове във вашите ръце”.
25.11.2012
Генади Кондарев Координатор кампании “Еврофондове”
95
конкурс, еврофондове, проекти и идеи
Награждаването бе на 23.11.12 в Информационен център на ЕК.
Източник: Генади Кондарев Координатор кампании “Еврофондове”

Завърши конкурсът на За Земята и CEE Bankwatch Network - “Направи си сам – европейските фондове във вашите ръце”. 

Трите спечелили проекта са за 
1. Отглеждане на пчели в града,
2. Изграждане на веломаршрути край Хисаря
3. Проект за слънчево зарядно в пешеходната зона на Варна.

От 65 подадени проектни предложения имаше поне дузина много стойностни проекти и идея, които заслужаваха финансиране и журито имаше сложната задача да избере между почти несравними проекти. Шестима полуфиналисти бяха поканени на интервю, за да бъдат избрани три проекта, които да получат 1000 евро. Идейните области бяха много и наградите отидоха при тези, които най-добре бяха успели да представят и обосноват идеите си в малкия брой страници, които допускаше конкурсът.

Церемонията по награждаването беше на 23 ноември в “Информационен център” на Европейската комисия в София. Тримата наградени имат задължение да изхарчат средствата от наградата си за реализиране на проектните си идеи.

Конкурсът цели да накара хората да повярват в собствените си сили и да поискат достъп до бюджета на ЕС. Сега е време да бъдат убедени и институциите на Европейския съюз, че е необходимо да се предоставят повече схеми за отпускане на малки грантове за граждански инициативи, които да са лесни за отчитане. През февруари победителите от конкурса от всички страни на на Централна и Източна Европа ще представят проектите си през представители на Европейските институции в Брюксел.

Автор: Генади Кондарев Координатор кампании “Еврофондове”
Закони Нормативна база Коментари