Победителите в конкурса „Ландшафтен архитект на годината” за 2021 година

На 27.04.2022 в София, в сградата на САБ бе проведена Церемонията по връчването на наградите в конкурса „Ландшафтен архитект на годината 2021” в Месеца на ландшафтната архитектура.
28.04.2022
Още за къщата
716
ландшафтна архитектура, Ландшафтен архитект на годината 2021, конкурс за ландшафтна архитектура

На 27.04.2022 в София, в сградата на САБ бе проведена Церемонията по връчването на наградите в конкурса  „Ландшафтен архитект на годината 2021” в Месеца на ландшафтната архитектура. За първа година бе проведен и конкурс за студенти, а за трети пореден път бе връчена и специално учредената от Съюза на ландшафтните архитекти (СЛА) награда -  „За цялостен принос към професията и специалността”.

Събитието бе открито от Председателя на Управителния съвет на СЛА - доц. д-р. л.арх. Веляна Найденова. Ректорът на Лесотехническия университет проф. д.н.а. Иван Илиев, Председателят на САБ проф. арх. Тодор Булев и проф. д-р арх. Орлин Давчев – декан на архитектурния факултет на УАСГ поздравиха организаторите и участниците в конкурса и им пожелаха успех в съвместната работа между архитекти и ландшафтни архитекти. По-късно в поздравленията се включи и арх. Васил Василев от РК София град на КАБ.  Проф. д-р Емил Галев, Ръководител катедра Ландшафтна архитектура в Лесотехническия университет се обърна със специално слово към всички участници и гости по повод 70 годишнината от основаването на факултета по  ‘Екология и ландшафтна архитектура”.
 Официалната част продължи с обявяването на носителя на почетната награда  „За цялостен принос“ 2021, който бе определен в резултат на номиниране на няколко ландшафтни архитекти от различните дружества на Съюза с преглед на цялостната им дейност и заслуги към професията и утвърждаване на нейния престиж. Носителят на наградата „За цялостен принос“ 2021 е ланд. арх. Веселин Василев

 

КОНКУРС ЗА ЛАНДШАФТЕН АРХИТЕКТ НА ГОДИНАТА 2021
Конкурсът „Ландшафтен архитект на годината “, който е организиран от СЛА (Съюза на ландшафтните архитекти в България) отличи най-добрите и талантливи ландшафтни архитекти и студенти. Създадени с чувство за хармония и естетика, проектите на участниците представиха прекрасни решения и реализации на пространството. 


Във второто издание на конкурса “Ландшафтен архитект на годината“ 2021 авторитетното жури -  доц. д-р. ланд. арх. Веляна Найденова (председател), ланд. арх. Ганчо Бакалов и ланд. арх. Григор Перчеклийски класира подадените 4 конкурсни проекта и класира участниците в следния ред:  

Победител в конкурса и носител на приза  “Ландшафтен архитект на годината“2021 стана– ланд. арх. Добромира Лулчева с проект “Кристалните градини на NV TOWER“, София 
II място – ланд. арх. Александър Калев с проект „Жилищен комплекс “Флора гардън“, София  
III място – ланд. арх. Корнелия Маторова с проект “Станционна градина“, Стара Загора
IV място - ланд. арх. Мая Банкова за проект Рекламна площ на „БМФ Парт Бургас ЕАД“.

 


 

КОНКУРС ЗА ЛАНДШАФТЕН АРХИТЕКТ НА ГОДИНАТА 2021 (СТУДЕНТИ)
За първа година бе проведен и конкурс за студенти. В конкурса взеха участие студенти от Лесотехническия университет, факултет 'Екологи и ландшафтна архитектура и Университетът по архитектура, строителство и геодезия, факултет Архитектура, специалност ЛАЛГ.

Журито в състав: ланд. арх. Веселина Калайкова (председател), ланд. арх. Владимир Маринов и ланд. арх. Христо Ангелов класира участниците в следния ред:

I място – Аделина Първанова, Лесотехнически унивесрситет
II място – Мила Александрова,  УАСГ
III място – Нели Колева , УАСГ 

Грамоти за участие получиха студентите от УАСГ: Таня Стоева, Ивана Цветанова, Жани Желева, Елена Савова, Весела Славева, Катерина Койчева и Цветемира Минкова 
 

На събитието беше отличен студентът от Архитектурния факултет в УАСГ Александър Прегьов - студент в III курс, специалност ЛАЛП - в качеството му на първопремиран в провелия се конкурс за дизайн за плакат, посветен на 200-годишнината от рождението на сър Фредерик Лоу Олмстед - Бащата на ландшафтната архитектура.


 

Медийни партньори: www.ka6tata.com и  www.the-building.eu

 

Автор: Още за къщата
Закони Нормативна база Коментари