План, чертеж и макети на вашата баня на мечтите

Този път нека да говорим за това как да прехвърлите вашите идеи върху хартия.
15.08.2016
Силвия Груйчева
3277
баня, ремонт на баня, чертежи на баня, макет за баня, реновация на баня
Добре е в помещението да има „въздух”.
Източник: https://www.pinterest.com

Защо трябва да се направи това?
За да паснат идеално елементите, които сте предвидили да купите е добре прецизно да бъдат подредени на оптималните места. Добре е в помещението да има „въздух”. И най-важното да се изплзват функционално плъзгащите се и отварящи се отгоре или странично врати, чекмеджета и вградени шкафове.


Правилната техника да се реновира банята e като предварително се начертае план на банята и се направят по-малки версии на вашите идеи, преди да ги реализирате на живо.

 
Ако не разполагате с време, опитайте се да намерите варианти онлайн


1. Измерете отделните елементи.
След това само трябва да добавите номера. Това ще бъде много по-лесен начин, отколкото да се направи неудобно списък на стена номер 1, стена номер 2…


2. Начертайте вашите идеи на милиметрова хартия.
Ако изготвянето на повече от една стая, имайте предвид, че вътрешните стени обикновено са с дебелина около 13 см. и добавете това измерване към плана си, ако е необходимо.


3. Създайте хартиени макети на отделните детайли. 
Ако не разполагате с много време, опитайте се да намерите техните варианти онлайн. Така или иначе ги изготвяте, за да ги мащабирате на вашата милиметрова хартия и ги изрежете. Полезно е да се направят всички средства за съхранение на принадлежности с движещи се части, като врати и чекмеджета, с отбелязани пространства, докато те са отворени. Така ще бъдете в състояние да видите дали те могат да бъдат реално функциониращи в мястото, в което ще ги позиционирате.


 


4. Подредете по най-добрия начин отделните елементи.
Имайте предвид, че мебелното разстояние е добре да бъде поне 45 см. Второстепенните пътища са широки  60-90 см. и тези пътища се съхраняват около зони за сядане и места, където само един човек ще бъде в момента. Основните пътища, където двама души трябва да заобикалят взаимно често са широки между 76-120см. Това зависи от трафика в банята и възможността двама души да я ползват едновременно за миене на зъби и сресване, например. Отнася се за случаите, когато в жилището банята е само една.Подредете по най-добрия начин отделните елементи, www.improvementcenter.com
 

Автор: Силвия Груйчева
Закони Нормативна база Коментари