Планинска къща

Къща на горски склон

14.02.2015
арх. Анета Трифонова
939

Къщата е отличена с Диплом и пластика от Софийски архитектурен салон 2013 г.

Детският екостанционар "Бели брези" е тазгодишният носител на специалната награда в категория "Сгради с елементи на зелена архитектура", част от призовете за Сграда на годината.

Вино, маслини и камък от Босна и Херцeговина

14.08.2013
арх. Евелина Цветкова
780

Архитектурният подход на хърватския екип DVA ARHITEKTA цели създаване на малък извънградски вилен комплекс, силно свързан с контекста на околната среда.

Белгийската декораторка Lionel Jadot е автор на тази почти приказна трансформация на селска хижа в забележителна планинска вила.

Horizontal Space - хармония от линии.

13.12.2012
Мая Янева
409

Horizontal Space е композиция от изчистени обеми с еднаква височина, поставени в хоризонтално положение.

Къщата е в Уилсън, Уайоминг и е разположена в непосредствена близост до Снейк ривър (Змийската река).

С поглед към върховете

14.07.2012
Мая Янева
379

Къщата с поглед към върховете е разположена близо до Уилсън, Уайоминг, в тревиста местност и в непосредствена близост до планината Тетън.

Къщата OUTrial House е дом на рок-музикант, който буквално изглежда като неделима част от околния ланшафт – живописна хълмиста местност, заобиколена от дървета.

The Hillclimber House – California

08.07.2010
KOVAC ARCHITECTS
822

KOVAC ARCHITECTS е архитектурно студио, основано през 1988 г. в Лос Анджелис.

С алпийски чар

08.07.2010
Мая Янева
470

Проектанти на къщата са арх. Габриела Джамбазова, арх. Павел Иванов и арх. Добромир Станков - млади и амбициозни специалисти от проектантска фирма “Арт Ню Вижън”.

Архитект Джоел Карр проектира “Longview House” като малка, луксозна резиденция за отдих на семейството на оттеглил се от активна работа физик. Къщата е разположена в близост до северния край на езерото Лур, Западна Каролина, на около час път от Ашвил в източна посока. Мястото осигурява невероятно красива панорамна гледка към езерото на фона на драматичните форми от заобикалящата го планинска верига

Запомнящ се алпийски силует

15.12.2006
ВЕСЕЛА МАРКОВА
837

Още от самото началото местността впечатлява, кара те да се огледаш обстойно, да почувстваш и оцениш уникалността на обкръжаващата природна картина.

Един интересен проект, роден от желанието на инвеститорите Стюарт Майлс и Даниел Маринов, и архитектите за съвременна реализация на оригинална българска къща, характерна за региона.

Закони Нормативна база Коментари