Пестим енергия с нови прозорци от VEKA

Повече уют с по-ниски сметки за отопление – благодарение на технически най-модерните прозорци!
15.10.2015
Века България ЕООД
528
veka, дограма, профили veka, прозорци, дограма veka
Пестим енергия с нови прозорци от VEKA
Източник: www.veka.bg

Постоянно нарастващите цени на енергоносителите са тежест за много домакинства.
Както може да се види от графика 1, със средно 78% относителен дял, отоплението поглъща основната част от енергийното потребление в един частен дом. Това се дължи до голяма степен на факта, че през остарялата, с лоша изолация дограма, се губи ценна енергия, тъй като на никое друго място в къщата топлият вътрешен въздух и студената външна атмосфера не са така близо едно до друго.  
Тук на помощ идват модерните прозорци с профили VEKA. Те помагат да се намалят загубите на енергия и така се изплащат много бързо: Разходите за отопление падат значително, от което печели  природата, а  домашният комфорт значително се подобрява. Новата дограма на VEKA от профили с високи топлозащитни показатели и енергоефективно остъкляване има ефекта на масивна стена. Перфектното уплътняване спира влагата и течението. Всичко това придава повече уют при по-ниски разходи за отопление у дома.
Старата дограма пилее енергия! Един поглед върху т.нар. коефицент на топлопреминаване Uw, при който по-високите стойности говорят за по-лоша енергийна ефективност, показва  колко енергия се губи през старата дограма: Прозорци с единично стъкло имат по правило много висок коефицент на топлопреминаване (4 до 5 W/(m2 K), като в несанирани сгради този коефицент може да бъде още по-голям. Тук се губи много топлинна енергия. Дограма от по-старо поколение с обикновен стъклопакет има средно коефицент на топлопреминаване от 3 W/(m2 K). Това по днешните критерии са твърде високи стойности и съответно лоши показатели!
Модерните прозорци от профили VEKA с  енергийно-ефективни стъклопакети постигат ефективни Uw, стойности и под 0,8 W/(m2 K) – т.е те изолират шест пъти повече от стара дограма с единично стъкло.

 

Автор: Века България ЕООД
Закони Нормативна база Коментари