Перфектните настилки на Semmelrock за зоната около басейна

Решенията за зоната около басейна, които предлагат специалистите от Semmelrock са в унисон с най- новите тенденции в екстериорния дизайн – модерен, средиземноморски стил или класически.
25.08.2022
Винербергер ЕООД
1507
настилки, Semmelrock, настилки около басейна, зона около басейна
Източник: www.wienerberger.bg, © Semmelrock Stein und Design EOOD/Земелрок Щайн унд Дизайн ЕООД/

За да имате безпроблемно използване на басейна в двора и да му се наслаждавате за дълъг период от време е необходимо предварително да се информирате за всичко свързано с неговото изграждане. 

След като сте избрали вида на басейна, който искате да имате е необходимо да изберете и настилката около него. За тази цел може да се използват системните решения за пространството около басейна, които предлагат от Semmelrock. Разработките на компанията за настилките около басейна се базират на дългогодишни проучвания, тестове и опит. Решенията, които се предлагат осигуряват естетика, сигурност, експлоатация за дълъг период от време и въможност за избор от различни стилове на оформление.
 


Източник: www.wienerberger.bg, © Semmelrock Stein und Design EOOD/Земелрок Щайн унд Дизайн ЕООД/
 

Когато избирате плочи и бордове за оформяне и завършване на ръба на басейна един от най-важните критерии, който трябва да имате предвид е елиминиране на възможността за подхлъзване. Твърде често препаратите, с които се третира водата срещу образуване на алги в летните горещини, може да доведе до опасност от по-лесно подхлъзване. Разработените от Semmelrock плочи и бордове специално за зони около басейни осигуряват максимална сигурност срещу подхлъзване, дори и на боси крака. В същото време, повърхностите им са приятни на допир, с фина структура, за да не задържат различни замърсявания.


Друг важен критерий, който следва да се съобрази, е устойчивостта на препарати, които съдържат хлор. Системите за басейн на Semmelrock са с гарантирана устойчивост към всички химикали, одобрени за третиране на водата. За оцветяване на бетонните или порцеланови плочи и допълващи елементи, са използвани пигменти от най-висок клас с максимална UV устойчивост, за да могат да устоят на жарките слънчеви лъчи.  
 

Източник: www.wienerberger.bg, © Semmelrock Stein und Design EOOD/Земелрок Щайн унд Дизайн ЕООД/  

За всички, които не желаят да има ясна граница между плочите край басейна и поддържаната морава, могат да се възползват от кантиращите профили Steinfix. Te осигуряват сигурна връзка между плочите и тревата, подобно на бордюр, след полагане остават скрити, но дават възможност за гъвкаво и доста бързо оформление на цялото пространство, като допринасят и за лесното поддържане на тревата.   



Порцеланови плочи AirPave®  

Източник: www.wienerberger.bg, © Semmelrock Stein und Design EOOD/Земелрок Щайн унд Дизайн ЕООД/

Разнообразието от размери, финишно покритие и богата цветова гама ги прави подходящи за всеки който цени модерния и изискан стил. Те са кадифени на допир, но напълно антихлъзгави и са предпочитан избор за най-взискателните клиенти, които не са склонни да правят компромиси с дизайна и функционалността на екстериорното оформление. Те са калибровани, с оптимална височина от 2 cm,което ги прави подходящи за обличане на стъпала, лепене върху изградена основа от бетон или да се направят различни преходи, ако теренът предполага терасиране. Подходящи са за полагане и върху широка тревна фуга или на регулируеми крачета. Плочите Airpave® се комбинират и с други продукти на Semmelrock като Bradstone Lias, Lusso Tivoli, Lusso Vulcano. 

Порцелановите плочи се изпичат над 1000 градуса, което осигурява ниска порьозност и гарантира здравина и висока плътност. Много подходящи са за зоните около басейна, защото са водоплътни и осигуряват по-добра хидроизолация при необходимост. Плочите не променят цвета си, независимо че ще бъдат подложени на активното въздействие на външните условия, както и на агресивните субстанции


Продуктова серия BRADSTONE
 

Източник: www.wienerberger.bg, © Semmelrock Stein und Design EOOD/Земелрок Щайн унд Дизайн ЕООД/
 

Продуктовата гама на серията BRADSTONE е разработена специално за почитателите на средиземноморския стил. Серията притежава всички технически преимущества за настилка около басейн. Произведена с визия на естествен камък тя съзадава неповторимо лятно настроение във всяко кътче на дома и градината. Продуктова серия BRADSTONE се състои от разнообразни размери, формати, кантове за басейни и структура на повърхността.  Това многообразие от форми предоставя възможност за изграждане на ръбовете около басейн и с геометрия, различна от ортогоналната.


Цветовете на серията BRADSTONE са подбрани в светлата и топла гама на естествен камък - BRADSTONE TRAVERO с визия на травертин, BRADSTONE LIAS с визия на шисти и BRADSTONE OLD TOWN с визия на естествен камък. Плочите са с  височина около 4 см.Възможността да се комбинират продукти от една серия за бордове на басейн и цялото пространство около него е едно от основните предимиства на серията. 

 

Бордове за басейни
Oсвен естетически функции бордовете за басейн имат и някои практични. Визуално те разграничават зоната на басейна от околното пространство с цел предотвратяване на неволни инциденти. Меките и заоблени форми на бордовете служат като комфортно място за сядане и същевременно ограничават прекаленото разплискване на вода.    


Препарати за почистване на зоната около басейна

Атмосферни условия като UV-лъчи, дъжд, замръзване и високи температури, начина на експлоатация и честота на нейната поддръжка оказват влияние върху безупречната визия на настилката около басейна. Подложени на тези условия и различни замърсявания, които ако не бъдат отстранени навреме, могат да развалят добрият външен вид на настилката. Специалистите от  Semmelrock в сътрудничество със своя партньор, известния експерт по почистване Finalit, предлагат професионални препрати за почистване  на настилките околко басейна. В “Ръководство за почистване и грижа” може да намерите обощена информация за най-често срещаните петна и препоръки за тяхното отстраняване.
 

Източник: www.wienerberger.bg, © Semmelrock Stein und Design EOOD/Земелрок Щайн унд Дизайн ЕООД/
 

Решенията за зоната около басейна, които предлагат специалистите от Semmelrock са в унисон с най- новите тенденции в екстериорния дизайн – модерен, средиземноморски стил или класически. Модерната палитра от цветове, разнообразни повърхности и формати, както и възможността да получите професионален съвет в мострената градина на компанията, ви гарантират безпогрешен избор. 
 

Закони Нормативна база Коментари