Паркет в банята

Какво удоволствие е излизайки от банята да стъпиш с босите си крака на един топъл и нежен материал.
13.09.2019
сп."Още за Къщата"
356
баня, паркет, паркет в банята, паркет за баня

Поставянето на паркет в банята често се приема като рисково. Дълго време дървеният под се държеше настрана от банята, тъй като топлата и влажна среда поврежда бързо дървесината. Изключителен изолатор, дървото диша и абсорбира естествено влажността във въздуха. Какво удоволствие е излизайки от банята да стъпиш с босите си крака на един топъл и нежен материал.
 

  Препоръчваният начин е „корабна палуба”, като свързващият силикон се поставя от четирите страни на всяка ламела.


Съществува богата гама от дървесини, предимно тропични, които не се подават лесно на гниене и се държат идеално при силна промяна на влажността. Екзотичните видове като тиково дърво, ипе, ироко, дуси, жатоба и др. са препоръчваните дървесини за бани. Те са по-здрави и твърди, по-бавно гният и тяхната деформация е по-малка от традиционните видове дървесини. Може също така да се използват дървесини обработени на висока температура (термодървесина), както и кестен, лиственица, акация, дъглас при определено преварително третиране.
 


Банята при всички случаи трябва да бъде добре вентилирана. Съществуват основно три начина за монтаж: с лепене (или коване) за пода като „корабна палуба”, плаващ монтаж и на скара. Задължително се оставят фуги към стените, които да могат да поемат разширенията. Препоръчваният начин е „корабна палуба”, като свързващият силикон се поставя от четирите страни на всяка ламела. При поставянето на силикона само по дължината на ламелите ефектът е повече естетичен, отколкото ефикасен. Ние не препоръчваме плаващия монтаж.
 


Маслата за обработка на дървесина са единственото финишно покритие, което може да гарантира в достатъчна степен непропускането на вода в паркета. Препоръчва се дървесината да бъде импрегнирана и добре обработена с масло от всички страни преди монтажа, както и да се обработва регулярно, за да запази за дълго време красотата си.
 


Златните правила да запазите за дълго време качествата на дървесината са редовната поддръжка и много добра вентилация на банята. Дърво можете да използвате и за оформяне и на тавана и стените, включително в цветове, използвайки цветните масла за обработка на дървесина. Всички аксеоари и мебели за баня също могат да бъдат от истинско дърво. Да не забравяме, че сауните са изцяло от дърво!

 

Автор: сп."Още за Къщата"
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
BERLING SHIELD - Еднокомпонентен хидроизолационен разтвор на водна база полисилоксан/ силан нанотехнология

Прониква дълбоко в порите на основата, хидроизолира тънкослойни мазилки, вароциментови мазилки, видими бетони, тухли, керемиди, неполирани мрамори, фуги и други. Не променя външния вид на основата. Алкалоустойчив, предотвратява ефлоресценция. Предотвратява растежа на мухъл, гъбички и плесени. За вътрешни и външни повърхности.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
Баумит СтарТоп - ново поколение силиконова мазилка

Kомбинира три функции: перлен ефект при дъжд, поемане на влагата при наличие на роса или мъгла и бързо изсъхване на повърхността.

https://baumit.bg/statii/1085/premium-silikonova-mazilka
Кливенто

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
Вълков Хидроизолационни покрития

Производител на индустриални подови покрития, течна гума, прозрачна хидроизолация.

https://hidroizolaciq-techna-guma.com/akrofleks-2k-pu-t
WRITE OFF - Двукомпонентен лак на водна основа за създаване на повърхности за писане с маркери

На база на нови технологии алифатни полиуретанови смоли. Осигурява отлична адхезия към правилно подготвени повърхности и притежава много добра химическа устойчивост.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари