От 7 до 9 март в София - Събитие за нашия устойчив живот

В началото на март София ще е отново домакин на ежегодната международна изложба и конференция за Енергийна ефективност и Интелигентни градове.
14.03.2017
Viaexpo
261
изложения, енергийна ефективнос, интелигентни градове, конференция
Интерес ще предизвика системата за прогнозиране, балансиране
Източник: Viaexpo

В началото на март София ще е отново домакин на ежегодната международна изложба и конференция за Енергийна ефективност и Интелигентни градове.  Изложители от 13 държави участват в тринадесетото издание на проявата: Австрия, Белгия, България, Чехия, Германия, Гърция,  Дания, Италия, Литва, Норвегия, Холандия, Швейцария и Южна Корея. Повечето от тях търсят дистрибутори за България и Балканите.

Някои от експонати, които ще привлекат вниманието на посетителите:

  • хибридна когенерационни система чрез биомаса и биогаз  за икономично отопление и охлаждане - чрез оползотворяване на отпадната топлина в някои промишлените процеси като консервни фабрики, винарни, парници и мандри. 
  • Високо ефективни когенерационни и тригенерационни системи за ефективно охлаждане и оползотворяване на отпадна топлина. Те са подходящи за промишлени обекти (химически, фармацевтични, циментови заводи, заводи за метали и пластмаса, консервни фабрики и др) и непромишлени  (болници, детски градини, хотели, търговски центрове и др.). Припомняйки нейните предимства, трябва да отбележим осезаемото намаляване на сметките за електричество, отопление и охлаждане. Съпътстващите ползи, които са не по-малко важни, са намалената консумация на изходната суровина за производство на енергия, тъй като с по-малко гориво се произвежда едновременно електричество и топлина и/или охлаждане, вместо да се осигурява поотделно за всяка. Да не забравяме околната среда и качеството на въздуха – намалените емисии на въглероден диоксид благодарение на когенерацията и тригенерацията ще стават все по-голям приоритет и са стъпка към по-осъзнато съвместно съществуване на нашата планета.
  • Най-новите технологии за отопление на биомаса: котли на биомаса
  • Решение за интегрирано управление на битови отпадъци.
    Тази услуга помага на общините, фирмите за събирането на отпадъци и гражданите, да бъдат информирани по отношение на различните процеси при събирането на отпадъци. Гражданите могат да получават достъп чрез приложения на мобилните си устройства до личните си данни за това колко отпадъци са произвели, да се информират за цените за рециклиране, за това как да се събират разделно отпадъците, за графика на събирането им и имат възможност да заявяват извозване на тежки отпадъци.

На 7 март ще се проведат две паралелни конференции:

На 8 март ще се състои конференцията за Управление на отпадъците
За да се регистрирате, кликнете  тук

Полезни връзки:

Автор: Viaexpo
Закони Нормативна база Коментари