От началото до края – Банско

Къщата в Банско е изпълнена като дървена сглобяема конструкция.
08.07.2010
АЛКО ЕООД
103
сглобяема къща, панели, дървена конструкция
Модулната система дава възможност за 1 или 2 етажа.
Източник: АЛКО ЕООД

За никого вече не е тайна, че сглобяемото строителство е ненадминато по бързина на изпълнение. Къщата в Банско е изпълнена от фирма “АЛКО” ЕООД, София именно като дървена сглобяема конструкция.
Модулната система на фирма “АЛКО” дава възможност да бъдат изградени сгради на 1 или 2 етажа с неограничени размери.

Стенните панели представляват рамки от иглолистна дървесина и дебелина 100 мм (обработена с химикали против гъби, насекоми и огнезащитен импрегнатори) свързани помежду си със специални сглобки. Рамките са оребрени на правоъгълници, запълнени с минерална вата 100мм и са облицовани отвън и отвътре. Облицовката на външните стенни панели отвътре може да бъде изпълнена от гипсофазер 12.5мм или от фазер 3.2мм с накована иглолистна ламперия, а отвън от гипсофазер 12.5мм, от фазер 3.2мм с накована иглолистна ламперия, PVC покритие или гипсофазер с 40мм експандиран полистирол EPS с армираща мрежа.

Облицовката на вътрешните стенни панели е двустранно с гипсокартон.Таванските панели не се различават съществено от стенните. Представляват дървена иглолистна рамка, оребрена на правоъгълници, запълнена с топлоизолация 100мм минерална вата, затворена отдолу с гипсокартон, а към конструкцията - с фазер 3.2 мм.
Покривната конструкция се изработва от иглолистна дървесина по конструктивен проект. Прозорците, външните и вътрешни врати са дървени. Стрехите са широки 40 см и са облечени отдолу с иглолистна дървесина или друг, предпочетен от инвеститора материал.
Инвеститорите, избрали сглобяем принцип на изпълнение на обекта си, могат да изберат проектант от фирма “АЛКО” или външен проектант. След съгласуване и одобряване на проектите по всички части, следва изпълнение на основите от инвеститора или от фирма “АЛКО”, както и изработка на необходимите строителни елементи в заводски условия. Следващият етап е доставка и монтаж на всички елементи на конструкцията и накрая - довършителни работи.
Къщата е решена на две основни нива. На първия етаж се намират: дневна, трапезария, отворена към веранда, кухненски бокс, спалня, баня, сауна, както и гараж за две коли с топла връзка към жилищната част.
Интериорът на дневния тракт е решен в топлата гама и най-вече в контрастна комбинация на светло бежово с акценти тъмно кафяво. Перфектната камина, изпълнена в класически стил, е акцент в интериора на дневната и създава настроение.

+7
Автор: АЛКО ЕООД
Кливенто

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
GEL AD AQUA безцветнен лак в 12 готови нюанса

Лак гел за импрегниране на дърво на водна основа. Тиксотропна смес от акрилни емулсии и восъци. Създава водоустойчива повърхност, като в същото време позволява на дървото да диша. Придава кадифено покритие. Готов за употреба гел, не пръска при полагане. Предпазва дървото от дървесен червей, гъбички и плесен. Съдържа абсорбенти за ултравиолетови лъчи и влажност.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
Баумит СтарТоп - ново поколение силиконова мазилка

Kомбинира три функции: перлен ефект при дъжд, поемане на влагата при наличие на роса или мъгла и бързо изсъхване на повърхността.

https://baumit.bg/statii/1085/premium-silikonova-mazilka
Вълков Хидроизолационни покрития

Производител на индустриални подови покрития, течна гума, прозрачна хидроизолация.

https://hidroizolaciq-techna-guma.com/akrofleks-2k-pu-t
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари