Отопление - печки, котли, радиатори, помпи, камини и аксесоари за тях

Този вид камини освен, че както всички останали, внасят естетика и красота в дома, имат едно основно предимство – спестяват носенето на дърва и улесняват поддръжката и чистотата около камината.

ОВК или отопление, вентилация и климатизация е критичен аспект при проектирането и строителството на сгради. ОВК системите регулират вътрешната температура, влажността и качеството на въздуха, за да осигурят комфортна и здравословна среда за обитателите.

Какво дишаме вкъщи?

02.03.2023
„За Земята“, екип „Въздух“
759

„За Земята“ публикува доклад с измервания за замърсяването в домовете с фини прахови частици от няколко вида популярни печки на дърва, придружен от видеопоредица по темата.  

Преди да вземете решение, е добре да се запознаете подробно с предимствата и ползите от избора на кондензен газов котел за Вашата бъдеща инсталация или проект. В тази статия развенчаваме 5 мита за кондензните котли.

Тенденцията за поскъпване на електрическата енергия повиши търсенето на други отоплителни уреди, като печки на дърва и камини.

КлиВенТо предлага на българските потребители поредния нов продукт - нов модел на стенен кондензен котел за отопление и проточно производство на битова гореща вода, произведен от Ferroli Италия.

През септември 2020 година Hoval стартира нова програма за продажба на котлите TopGas® Combi и Classic, която има за цел да осигури комфорт и надеждно отопление в повече домове в България.

Кой е най-икономичният вид отопление през зимата?

През зимните месеци е важно да имаме надежден и функционален отоплителен уред, с който да се сгряваме, докато сме си вкъщи.

Управлението е подходящо за всички видове пелетни, газови и електрически котли, както и за всички видове пелетни горелки, независимо дали са нови или вече монтирани и функциониращи.

Кахлена печка или друга камина

06.12.2019
Константин Димов
5800

Стъклени и висящи модели, а също датската камина се налагат на пазара.

Камините с много лица

18.09.2019
Екатерина Бонева
6185

Още от древни времена камината е символ на домашния уют и семейните традиции. Освен, че стопля дома, тя има и декоративна стойност като ярък акцент на интериора.

Електрическите радиатори AeroFlow® са безшумни и без мирис. Те са дълготрайни и работят без необходимост от поддръжка.

Конвекторите Jolly Plus 2 са тънки, елегантни и естетични, позволяват перфектното им интегриране за всеки стил и вътрешен дизайн.

Предимствата на камините на пелети

08.02.2019
Екатерина Бонева
6530

Популярността на камините на пелети нараства постоянно поради факта, че са доста по-лесни за употреба и по-практични от традиционните камини или печки на дърва.

Закони Нормативна база Коментари