Осигуряване на безбариерна среда чрез системите на Schüco

Безпрепятствените прагове при системите Schüco предлагат не само цялостен комфорт и удобство, но и позволяват на всеки да има независим достъп до сградите.
15.02.2023
Алукьонигщал ЕООД
982
прозорци и врати, безпрепятствени прагове, системите Schüco, балконски врати
Източник: Алукьонигщал ЕООД, www.alukoenigstahl.bg

Планирането, проектирането и оборудването на помещения, осигурявайки лесен достъп, придобива все по-съществена роля за създаването на комфортни жилищни пространства. Фокусът не е само върху живущите с ограничена подвижност или увреждания, но и върху хората от всички възрасти на всеки етап от живота им. Като подвижни функционални конструктивни единици, прозорците и вратите са от особено значение, тъй като трябва да е възможно всички живущи да ги използват без ограничения. Безпрепятствените прагове при системите Schüco не само предлагат цялостен комфорт и удобство, но и позволяват на всеки да има независим достъп до сградите.

Балконските врати на Schüco са разработени, за да отговорят на всички изисквания по отношение на комфорт и дизайн. Вратата за прозоречните системи Schüco AWS без бариери може да бъде снабдена с нулев праг, който позволява безпрепятствен преход между помещенията. Прагът постига клас 6, най-високата класификация, определена от директивите на ift Rosenheim. Праговото уплътнение със забавено хидравлично спускане осигурява процес на затваряне без усилие, докато частите от обкова на Schüco в рамката на крилото позволяват лесно опериране (оперативни сили клас 2).

Източник: www.alukoenigstahl.bg

За да се даде възможност на всички живущи да имат лесен и независим достъп до сградите, входните врати трябва да бъдат безбариерно проектирани. Системата за врати Schüco AD UP (универсална платформа за алуминиеви врати) отговаря на изискванията на DIN 18040 за безпрагов достъп в жилищни и търговски сгради. Освен това, всички обичайни изисквания за една врата, като водонепропускливост и въздухопропускливост, са изпълнени по висок стандарт. Допълнително интегрираното автоматично странично задвижване на вратата компенсира работните сили, за да улесни достъпа, без да се налага управляване на вратата ръчно.

В допълнение към прозорците и вратите, плъзгащите се системи също трябва да отговарят на специфични изисквания, за да бъдат лесни за използване от всички живущи, независимо дали имат проблеми с мобилността. Следователно безбариерните прагове и тук са необходимост.


Източник: www.alukoenigstahl.bg
 

 


Научете повече за изискванията за достъпност, както и за съществуващите нормативни регулации на предстоящия кратък уебинар на Алукьонигщал с тема: „Осигуряване на безбариерна среда чрез системите на Schüco“, който ще се проведе на 24.02.2023г. от 12:00 до 12:30
На фокус ще бъдат и решенията за безбариерна среда от Schüco.

Можете да се включите в уебинара, чрез регистрация ТУК 
 

 

 

Закони Нормативна база Коментари