Оргахим отчита 16% ръст на продажбите спрямо миналата година

Най-търсените нюанси продължават да са в бледо-жълтата гама.
30.08.2016
Оргахим АД
108
Оргахим, интерирни бои, Хамелекон, Леко, spirit
Оргахим отчита 16% ръст на продажбите през 2016 г.
Източник: www.orgachim.bg

30 август 2016 г. 
16% ръст на продажбите реализира Оргахим спрямо миналата година.
За първи път през последните 3 години компанията  отчита осезаем ръст на традиционно силната за компанията категория на тонираните бои, който възлиза на 14% спрямо същия период през миналата година. Това до голяма степен се дължи и на лансирането на новия бранд SPIRIT, който допълва предлаганите до момента решения под марката Хамелекон.
Данните от тониращите системи на компанията в цялата страна показват, че най-търсените нюанси продължават да са в бледо-жълтата гама. След стартиралата за първи път в България инициатива „Цвят на Годината“ се наблюдава значителен интерес към Нептун, обявен от Оргахим и Асоциацията на Интериорните Дизайнери в България за цвят на 2016 г.
По данни на търговците от края на 2015-та година, Леко продължава да бъде най-предпочитаният бранд за интериорни решения. Тази позиция се затвърждава и от близо 17% ръст на продуктите за стени и тавани под марката Леко спрямо първото полугодие на предходната година.
Най-високи ръстове Оргахим бележи в строителното си направление с бранда Deko Professional – 54% спрямо същия период за 2015-та. Това е резултат от повишаването полагане на топлоизолационни системи Dekotherm, както и от новите направления в строителното портфолио, като подовите покрития и хидроизолациите.
Според Момчил Бояджиев, търговски директор на Оргахим, добрите резултати на компанията се дължат както на новите продукти и инициативи, така и на усилията, която компанията инвестира в отношенията си с партньори и дистрибутори.
За Оргахим:
Оргахим АД е най-големият производител на бои, лакове, смоли и анхидриди в България и една от най-големите и най-добре оборудвани химически компании в Югоизточна Европа. Дружеството има над 110 годишна история в производството на специализирани химикали и покрития, с модерни инсталации и значителни ресурси, използвани за разработването на нови продукти. Компанията има над 2000 продукта, около 600 служители, 5 фирмени магазина, 9 дистрибутора и партньори в цялата страна. 
 

Автор: Оргахим АД

Още по темата

Още от автора
GEL AD AQUA безцветнен лак в 12 готови нюанса

Лак гел за импрегниране на дърво на водна основа. Тиксотропна смес от акрилни емулсии и восъци. Създава водоустойчива повърхност, като в същото време позволява на дървото да диша. Придава кадифено покритие. Готов за употреба гел, не пръска при полагане. Предпазва дървото от дървесен червей, гъбички и плесен. Съдържа абсорбенти за ултравиолетови лъчи и влажност.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
Вълков Хидроизолационни покрития

Производител на индустриални подови покрития, течна гума, прозрачна хидроизолация.

https://hidroizolaciq-techna-guma.com/akrofleks-2k-pu-t
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
Баумит СтарТоп - ново поколение силиконова мазилка

Kомбинира три функции: перлен ефект при дъжд, поемане на влагата при наличие на роса или мъгла и бързо изсъхване на повърхността.

https://baumit.bg/statii/1085/premium-silikonova-mazilka
Кливенто

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари