Огнезащита – сертифицирани системи, спиращи пожара до 240мин

Системите за огнезащита предлагани от Кнауф България могат защитят до 240 минути всяка една сграда в зависимост от вида на конструкцията и облицовката.
15.04.2016
Кнауф България ЕООД
171
огнезащита, Гипсови плоскости df, Кнауф fireboard, vidiwall, гипсфазерна плоскост
Огнезащита – сертифицирани системи, спиращи пожара до 240мин
Източник: Кнауф България ЕООД

В портфолиото на Кнауф България има голям набор от плоскости, които отговарят на различни изисквания за защита от огън.

Стандартни огнезащитни гипсови плоскости тип DF, плоскости Кнауф Fireboard, гипсфазерни плоскости Vidiwall – всяка една от тях намира приложение в разработените от Кнауф системи за огнезащита.

Гипсовите плоскости DF се произвеждат в завод Марица, с.Медникарово. Тяхното основно приложение е за изграждането на нови преградни стени или защитаване на вече съществуващи такива от пожар до 120 минути. Отличават се с червения си цвят. Предлагат се в различни дебелини от 12,5mm; 15 mm и 18 mm, които дават възможност за гъвкави решения при защитата на стени, тавани и стоманени носещи конструкции.

При нужда от по-висока степен на пожарозащите се прилагат плоскостите Кнауф Fireboard. Тяхното приложение предоставя защита до 240минути. Голямото разнообразие от дебелини  12,5mm; 15mm; 20mm; 25mm и 30mm позволят различни комбинации според изискванията към облицовката.

Гипсфазерните плоскости Vidiwall са много подходящи за използване, при облицовка на носеща дървена конструкция. Плоскостта капсулира дървото и е подходяща за монтаж както на стени, така и на тавани. Липсата на метална носеща конструкция и използването на кламери при монтажа на гипсфазерните плоскости прави решенията икономични, бързи и лесни за монтаж.

Съгласно европейския стандарт EN 13501-2 за класификация на огнезащита Кнауф е разработил две системи за капсулиране за 30 и 60 минути като решението за 30 минути е с еднослойна облицовка от Vidiwall 18mm, а за 60 минути е двуслойна облицовка от 15mm и 18mm.

Когато става дума за сигурността на дома, продуктите на Кнауф предлагат подходящи решения за огнезащита при минимални тегла на системите.

Автор: Кнауф България ЕООД
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
Кливенто

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
Баумит СтарТоп - ново поколение силиконова мазилка

Kомбинира три функции: перлен ефект при дъжд, поемане на влагата при наличие на роса или мъгла и бързо изсъхване на повърхността.

https://baumit.bg/statii/1085/premium-silikonova-mazilka
PETITE SATIN - Фина интериорна боя, създаваща луксозна сатенена повърхност

Полученото гладко покритие е устойчиво на често миене. PETITE SATIN е първата сертифицирана екологична боя на гръцкия пазар, 1998 г, без мирис и нетоксична.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
Вълков Хидроизолационни покрития

Производител на индустриални подови покрития, течна гума, прозрачна хидроизолация.

https://hidroizolaciq-techna-guma.com/akrofleks-2k-pu-t
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари