Огледайте се в новите тенденции за интериор 2023

Огледалата отново задават тона на стила сред интериорните акценти.
12.01.2023
Мила Стоянова
9692
интериор, огледала, интериорни акценти
Източник: Мебели Виденов, www.videnov.bg

За някои огледалата са просто необходим аксесоар, но за други те са средство за преобразяване на пространството. Очевидното обаче, не може да се отрече и в двата случая: днес този аксесоар е основен елемент на хармоничния интериор. За да зонирате стая или визуално да разширите пространството, да добавите светлина или блясък, да създадете стилен завършващ акцент - огледалото може да се превърне в решението на всяка от тези задачи.

Дизайнерите отново са на мнение, че и този сезон рамката и формата на огледалата ще са в основата на новите модни течения. Ето защо, за да бъдете актуални и през новата година, потърсете вдъхновение в следващите редове.
 
Източник: www.videnov.bg

Сред любимите ни решения са големите огледала

Големите огледала никога не са излизали от мода. Според дизайнерите съвършенството няма ограничение и предложиха не просто големи, а направо огромни огледала на принципа „колкото повече, толкова по-добре“. Това решение изглежда прекомерно само на пръв поглед: всъщност това е чудесен начин визуално да увеличите пространството или да поставите акцент върху определена стена само за минута.

За да избегнете дисбаланса и да постигнете необходимото съвършенство, е важно да спазвате едно условие: всичко, което заобикаля аксесоара, трябва да бъде изключително семпло или с естествена текстура. Дизайнерите препоръчват следните комбинации:
- стени от полиран бетон или боядисани със светла боя;
- дървени мебели в скандинавски или провинциален стил;
- малки метални рафтове и конзоли;
- минималистични лампиони.

   
Източник: www.videnov.bg


Ретро, но отново на мода са кръглите огледала

Новите тенденции в интериорния дизайн са свързани само с извити ръбове, било то тенденции в мебелите или тенденции в осветлението. Изглежда, че днес повече от всякога връщането към традициите изглежда очарователно старомодно.

За тези, които обичат огледалата, висящи на колан – те все още са изключителен хит и оглавяват списъка с модерни дизайни на огледала.
Висящите или така наречените капитански огледала са разработени през 50-те години на миналия век от дизайнера Жак Аднет за декориране на интериора на модна къща Hermes. Постепенно ексклузивността се преражда в тенденция, а аксесоарът се превръща в ултрамодерен атрибут на стиловете Арт деко и Модерен.

   
Източник: www.videnov.bg

2023 година е време на нови тенденции, но и на преразглеждане на тези от миналото и затова висящите огледала успешно се завърнаха в съвременния интериор.

Типа на верижката може да подскаже и стила, към който сте се ориентирали:
- кожен колан за Модерен, Минимализъм, Еклектика;
- вериги за Винтидж и Ретро;
- нишка от големи мъниста за Арт деко;
- въже за Скандинавски и Морски стил.


Източник: www.videnov.bg

Повече винаги е по-добре. Огледални композиции

Не е тайна, че огледалата в интериора не трябва да се използват сами. Напротив, можете да направите обемни и невероятно стилни композиции от огледални елементи, които да се превърнат в истинска декорация на вашия интериор. Днес можете да проявите въображението си и смело да комбинирате аксесоари с различни форми или размери. Ако не сте сигурни в собствения си вкус, лесно използвайте съществуващите готови решения:
- огледални 3D панели: една от сензационните иновации в модерните дизайнерски проекти;
- композиции от ромбовидни скосени огледала;
- комбинации от малки огледала с различни форми - кръгли, шестоъгълни, абстрактни;
- разнообразие от няколко еднакви огледала на една стена; в една линия или под формата на сложен колаж.

     

Източник: www.videnov.bg

Дизайнерските огледала като автентичен акцент в интериора

Явно 2023 няма да мине без експерименти и изненади в огледалния дизайн. Стилният микс е основен принцип на интериора за тази година. Ако наистина искате да добавите ефектен детайл, трябва да погледнете необичайните аксесоари. Освен това интериорните експерти вече са дали воля на въображението си и предлагат абсолютно зашеметяващи опции.

И тук рамката е в центъра на събитията. Оригинална, абстрактна и доминираща – тя е тази, която създава основния акцент. Огледалното стъкло е допълнението, което търсим за завършек на декорацията.
Представяме ви няколко смели решения в екстравагантни рамки за вдъхновение.

   

Източник: www.videnov.bg

Топ огледален дизайн 2023: Венециански стил

Когато обсъждаме тенденциите в декора за 2023 година, би било погрешно да не споменем легендарните венециански огледала. Аксесоарите със сложни, обемни рамки са популярни от векове и все още се използват като луксозни, изразителни акценти. Днес такива продукти изглеждат много органични не само в спалните в стил Арт деко и класическите холове, но и в стаите, декорирани в най-модерните, дори лежерни стилове.


Източник: www.videnov.bg

Когато избирате огледало, не забравяйте, че нещата с отразяваща повърхност могат както положително, така и отрицателно да повлияят на усещането за пространство като цяло. Ако не сте сигурни, че сте избрали правилния аксесоар, не бързайте. По-добре е да оцените как би изглеждал той във вашия интериор.
Колкото повече внимание отделите на декора, толкова по-приятно и хармонично ще се чувствате у дома. Това се отнася и за огледалата.

 

 

Автор: Мила Стоянова
Закони Нормативна база Коментари