Обявиха победителите на Dibla Design Awards 2018

Престижната церемония отбеляза нови висоти в нивото на българския дизайн.
26.11.2018
Дибла
564
конкурс, интериорен дизайн, Дибла, dibla design awards
Церемония по награждаване на победителите в Dibla Design Awards 2018
Източник: www.dibla.com

На 21-ри ноември 2018 г. Sofia Event Center се превърна в бляскава сцена на уникалното по мащаб за страната ни национално съревнование за интериорен дизайн Dibla Design Awards 2018, организирано за трета поредна година от платформата „Дибла“. 

По време на тържествената церемония бяха обявени победителите от оспорваното съревнование, срещнало 75 талантливи проектанта с общо над 150 проектa. Високото качество на участвалите дизайнерски решения е поредното безкомпромисно доказателство, че интериорният дизайн в България е достоен за световно признание.


Победителите в Dibla Design Awards 2018.     Източник: www.dibla.com

Церемонията по награждаването събра рекорден брой гости – над 750 представители от деловия елит на България, журналисти от водещи медии, някои от най-влиятелните и популярни фирми у нас, както и партньори от Годишната партньорска програма на Платформата, потенциални инвеститори и клиенти, и разбира се – есенцията на събитието – интериорните дизайнери.
Смело може да се каже, че Dibla Design Awards 2018 е събитие, което ще остане в историята на дизайнерския бранш – за това свидетелстват уникалните визуални ефекти, стилно аранжираната сцена, професионалните водещи, талантливите претенденти в съревнованието и авторитетното международно жури. По време на церемонията всички номинирани проекти бяха представени на гостите в специален луксозен албум, а отличените с награда интериори ще намерят място в традиционния годишен каталог „Най-доброто в интериорния дизайн за 2018“, който се издава в началото на всяка година и показва нивото на бранша у нас.

От страна на журито почетни гости на церемонията бяха Хасегава Аой, Франческа Перани, Алин Добреску, Кристиян Дуйкарт, доц. д-р Васил Живков, доц. д-р арх. Орлин Давчев и Пламен Братков. Международното жури, съставено от български и чуждестранни специалисти, практици и преподаватели в областта, имаше нелеката задача да определи победители във всяка една от категориите на съревнованието. Гласуването, както винаги, бе проведено независимо за всеки проект по шест критерия – общо въздействие, цялостност, оптимизация на пространството, ергономичност, точност при визуалното представяне и оригиналност, като проектите бяха представени анонимно пред журито.


Източник: www.dibla.com

За неуморния си труд и безспорен талант бяха отличени:

  • категория „Апартамент“ – dontDIY
  • категория „Фамилна къща“ – Fimera Design Studio
  • категория „Нощен клуб“ – Чавдар Тодоров
  • категория „Ресторант/бар-ресторант“ – Stephen George International
  • категория „Хотел“ – Еял Тахор
  • категория „Спорт/ Разкрасяване и спа“ – Меги Илиева
  • категория „Офис/Работна среда“ – Cache Atelier
  • категория „Магазин/Изложбена площ“ – Cityscape Architects


Творците от Татяна СТАНЧЕВА | TANNE design studio получиха Наградата за професионален профил в Националната платформа за интериорен и продуктов дизайн „Дибла“, който се определя въз основа на най-висок среден рейтинг на публикуваните проекти през годината с най-много общи преглеждания от потребителите, а най-авторитетното признание в бранша, което се присъжда за развитие и принос към българския дизайн, опит, професионализъм, разнообразни по естество и мащаб проекти и успешно популяризиране на българския дизайн на международна сцена, заслужено спечели Краси Капитанов - „Дизайнер на годината“ за 2018 г. 


Краси Капитанов - „Дизайнер на годината“ за 2018 г.     Източник: www.dibla.com

Гилдията на интериорните дизайнери в България винаги е мечтала да има сцена от нивото и мащаба на Dibla Design Awards и в България, и ето че за трета година мечтата се превръща в реалност! Основна цел на Dibla Design Awards е да онагледи постиженията и успехите на българските проектанти и да им предостави достойна сцена, на която да заявят уменията си. От друга страна, съревнованието зарежда проектантите с допълнителен творчески стимул и им осигурява необходимото поле за изява, което ги мотивира да предложат на крайния потребител най-доброто, на което са способни.

Автор: Дибла
КлиВенТо

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
Мебеле ЕООД

Професионално почистване на мека мебел в София и страната

https://mebele.bg
PIATRAONLINE

Първият и единствен онлайн-магазин за ЕСТЕСТВЕН КАМЪК в България. Истински генератор на вдъхновение.

http://piatraonline.bg/
TEAK & DECKING OIL - за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки

Смес от натурални масла и специални добавки за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки. Прониква в дървото и го предпазва от влага и вода, за външна и вътрешна употреба. Подходящ за обработка и защита на дървени мебели.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари