Ножица разряза дърво в нова галерия за интериорни акценти

«Червената точка» ще избира и предлага предимно пластики от дърво
19.09.2013
AMI Communications
261
"Червената точка", галерия, изкуство, пластики, интериор
Ножица разряза дърво в нова галерия за интериорни акценти
Източник: Лилия Йотова

Вчера в София със завиден успех отвори врати нова галерия, специализирана в представянето на пластики за дома и офиса като естествен завършек на интериора. Тя носи името „Червената точка“ и залага на авторски и оригинални творби, които биха намерили място в различни интериорни пространства в модерен стил – жилища, хотели, офиси, заведения и др. 

Автор на първата селекция е Даниел Мирчев – Дъната. Пластиките от нея са подходящи за всеки, който иска да разнообрази дома си с оригинален акцент или да одухотвори своя офис. 

“Червената точка” официално бе открита от известния български художник и график Кольо Карамфилов – доказал се творец в почти всички жанрове на съвременните визуални изкуства – графика, скулптура, живопис, пърформанс и инсталации. «Пластиките на Даниел Мирчев са не толкова скулптури в чист вид, колкото обекти за възхищение и наслада за окото на всеки арт естет. А самата галерия «Червената точка», нетрадиционна по своя замисъл и стил спрямо стандартните галерии, има за задача да бъде посредник между художника и дизайна, който ненатрапчиво влиза в дома на всеки един от нас», сподели Кольо Карамфилов. Изложбата бе почти разпродадена още първата вечер.  

Нежното пиано и флейта по време на събитието бяха в изпълнение на младите български таланти Яна Дончева и Мариета Койнарска от дуета Just duo. 

Даниел Мирчев - Дъната е собственик на галерията, художник и дърворезбар. В продължение на години работи в областта на графичния дизайн и на събитийни и рекламни декори. Негово е графичното оформление на последните няколко срещи на българските медии в чужбина, организирани от БТА и АБМС, както и на редица други културни и образователни прояви. С откриването на галерията планира да се посвети повече на скулптурата и нейното взаимодействие с интериора. 

Позитивната сила и енергия на дървото са един от мотивите «Червената точка» да се фокусира върху дървото като основен материал. Влиянието на дървото върху човека е доказано отдавна. Проучване на Международното общество по арборикултура, (InternationalSocietyofArboriculture) например доказва, че дървото облекчава натрупаното напрежение, осигурява по-здрав сън и подобрява общото самочувствие на човека. В своето изследване от 2004 година организацията дори стига до извода, че пациенти, претърпели операции, се възстановяват по-бързо, ако стаята им е с изглед към гора или дървета. Изследователите считат, че всеки един дървесен вид притежава собствено биополе с качества и ефекти, благоприятстващи човешката психика и здраве. 

Галерията ще отваря врати всеки делничен ден от 14.00 до 18.00 часа и дава силна заявка да предлага различно и неочаквано решение за освежаване на домашното и офис пространство. 

Автор: AMI Communications
Закони Нормативна база Коментари