Нов референтен обект на Schüco – “Collider activity Center”

В обекта са използвани окачени фасади Schüco FW50+ (с видима капачка) и Schüco FW50+SG (структурно залепено стъкло).
15.09.2017
Алу кьониг Щал ЕООД
196
schüco, дограма, фасада, schüco fw50+, schüco fw50+sg
Нов референтен обект на Schüco – “Collider activity Center”
Източник: Алу кьониг Щал ЕООД

В процес на завършване е един от най-новите и интересни референтни обекти на АЛУКЬОНИГЩАЛ за 2017 година, а именно - “Collider activity Center” в София.
В обекта са използвани окачени фасади Schüco FW50+ (с видима капачка) и Schüco FW50+SG (структурно залепено стъкло). Вградени са клапи от система Schüco AWS 114 във вертикалните остъклени фасади на сградата, и специална прозорчена разработка с моторизирано задвижване за остъклените фасади с обратен наклон. Входните врати на обекта са от система Schüco ADS 70.HI. Като вътрешна слънцезащита за офисните помещения се използват ролкови текстилни щори на WAREMA – за които продукти АЛУКЬОНИГЩАЛ е представител от 2015 година. 

Архитектурния проект на сградата претърпя няколко преработки след първоначално проведения архитектурен конкурс, които се отразиха на общата визия и на фасадните решения. За обекта бяха избрани тройни стъклопакети.Особено предизвикателство пред проекта се оказаха фасадите с обратен наклон.

Предвид приложението на тройни стъклопакети и тяхното голямо тегло трябваше внимателно да се проектират притискащите капачки, които надеждно да притискат стъклопакетите към фасадната конструкция. За клапите в тези наклони се наложи автоматизиране поради невъзможност за ръчно отваряне на тежките крила. Използването на стандартен обков със завинтване към крилата и касите крие голяма опасност от откъсване и изпадане на цяло крило. Поради тази причина Schüco разработи специална профилна геометрия в които пантите са част от самия профил и е елиминирана възможността от откъсване на крилото от пантите.

Фасадите с обратен наклон представляват и предизвикателство по отношение на вътрешните текстилни щори. От една страна е неизбежно провисването на текстила, от друга страна е трудно ръчното им управление поради необходимостта от неудобно навеждане към механизма за изтегляне. Единственото удобно решенние за управление се оказва моторизирана текстилна щора на WAREMA (тип “Back-pull“ роло).

Автор: Алу кьониг Щал ЕООД
ECO LEADER PROFESSIONAL- Матова емулсионна боя с отлична покривност, мека на допир повърхност

Идеална за основи от гипскартон, с висока механична устойчивост и плътно матово покритие, което скрива леки неравности на основата. Екологична интериорна боя с високи стандарти и отлично качество.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
Баумит СтарТоп - ново поколение силиконова мазилка

Kомбинира три функции: перлен ефект при дъжд, поемане на влагата при наличие на роса или мъгла и бързо изсъхване на повърхността.

https://baumit.bg/statii/1085/premium-silikonova-mazilka
Кливенто

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
Вълков Хидроизолационни покрития

Производител на индустриални подови покрития, течна гума, прозрачна хидроизолация.

https://hidroizolaciq-techna-guma.com/akrofleks-2k-pu-t
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари