Нов референтен обект на Schüco – “Collider activity Center”

В обекта са използвани окачени фасади Schüco FW50+ (с видима капачка) и Schüco FW50+SG (структурно залепено стъкло).
15.09.2017
Алу кьониг Щал ЕООД
533
фасада, дограма, schüco, schüco fw50+, schüco fw50+sg

В процес на завършване е един от най-новите и интересни референтни обекти на АЛУКЬОНИГЩАЛ за 2017 година, а именно - “Collider activity Center” в София.
В обекта са използвани окачени фасади Schüco FW50+ (с видима капачка) и Schüco FW50+SG (структурно залепено стъкло). Вградени са клапи от система Schüco AWS 114 във вертикалните остъклени фасади на сградата, и специална прозорчена разработка с моторизирано задвижване за остъклените фасади с обратен наклон. Входните врати на обекта са от система Schüco ADS 70.HI. Като вътрешна слънцезащита за офисните помещения се използват ролкови текстилни щори на WAREMA – за които продукти АЛУКЬОНИГЩАЛ е представител от 2015 година. 


Архитектурния проект на сградата претърпя няколко преработки след първоначално проведения архитектурен конкурс, които се отразиха на общата визия и на фасадните решения. За обекта бяха избрани тройни стъклопакети. Особено предизвикателство пред проекта се оказаха фасадите с обратен наклон.Предвид приложението на тройни стъклопакети и тяхното голямо тегло трябваше внимателно да се проектират притискащите капачки, които надеждно да притискат стъклопакетите към фасадната конструкция. За клапите в тези наклони се наложи автоматизиране поради невъзможност за ръчно отваряне на тежките крила. Използването на стандартен обков със завинтване към крилата и касите крие голяма опасност от откъсване и изпадане на цяло крило. Поради тази причина Schüco разработи специална профилна геометрия в които пантите са част от самия профил и е елиминирана възможността от откъсване на крилото от пантите.


Фасадите с обратен наклон представляват и предизвикателство по отношение на вътрешните текстилни щори. От една страна е неизбежно провисването на текстила, от друга страна е трудно ръчното им управление поради необходимостта от неудобно навеждане към механизма за изтегляне. Единственото удобно решенние за управление се оказва моторизирана текстилна щора на WAREMA (тип “Back-pull“ роло).

Автор: Алу кьониг Щал ЕООД
Мебеле ЕООД

Професионално почистване на мека мебел в София и страната

https://mebele.bg
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
КлиВенТо

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
PIATRAONLINE

Първият и единствен онлайн-магазин за ЕСТЕСТВЕН КАМЪК в България. Истински генератор на вдъхновение.

http://piatraonline.bg/
TEAK & DECKING OIL - за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки

Смес от натурални масла и специални добавки за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки. Прониква в дървото и го предпазва от влага и вода, за външна и вътрешна употреба. Подходящ за обработка и защита на дървени мебели.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари