Нов дом само за няколко месеца

Сглобяемата къща, която ви представяме тук, е изградена от фирма “БЛ Спорт” на принципа на финландските къщи (log-house).
08.07.2010
6
сглобяеми къщи, дървени къщи
Нов дом само за няколко месеца
Източник: Още за къщата

Сглобяемата къща, която ви представяме тук, е изградена от фирма “БЛ Спорт” на принципа на финландските къщи (log-house). Строителството на този тип къщи е бързо предвид на това, че елементите се нарязват (някои и сглобяват) във фабриката производител. За няколко месеца можете да имате нов и уютен дом. Дървото отвън и в интериора създава неповторима атмосфера, приятна среда за обитаване.
Иглолистният дървен материал, послужил за изграждането на къщата, е добит в България. Стените са изградени от правоъгълни дървени греди, свързани със сглобки и образуващи клетъчна носеща конструкция. Покривната конструкция е изцяло от дърво. Дограмата е дървена с двоен стъклопакет.
Външните стени са изградени по схемата трислоен сандвич. От външната част е стената, образуваща клетъчната структура от дървените греди с размер 9 /13 см , следва 10 см минерална вата и от вътрешната страна дървена обшивка 1.6 см. Покривните стрехи са обшити с дърво. Монтирани са и необходимите топлоизолации по външните стени, тавани и покриви.
Предимствата на обитаването на такава къща са многобройни и се оценяват неимоверно от собствениците, избрали този тип строителство. От една страна, къщата дори и само като визия, внася спокойствие, предизвиква симпатии. Предразполагащото излъчване и чарът на къщата я превръщат в любимо място за собственици, гости и приятели.
От друга страна, условията за обитаване са много близки до естествените физиологически необходимости на човешкия организъм.
Естественият материал - дървото, способства за поддържането на здравословна, антиалергична среда, постоянен въздухообмен, свеж аромат на дърво, благоприятна влажност, естествен топлообмен и кислороден баланс. Разходите и грижите по къщата са чуствително по-малки.

Автор:
Закони Нормативна база Коментари