Новости от Идеал Стандарт на изложението ISH във Франкфурт

IDEAL STANDARD разкрива революционна система на измиване “AQUABLADE”
12.03.2015
Идеал Стандарт – Видима АД
274
Идеал Стандарт – Вид, баня, колекция
Tonic II: Синергия между форма и функция от Ideal Standard
Източник: Идеал Стандарт – Видима АД

На 11 март 2015 г. по време на изложението ISH във Франкфурт Ideal Standard обяви няколко новини около марката:
- Нова революционна технология на измиване на тоалетната AquaBlade, която придвижва индустрията една крачка напред
- Нова колекция Tonic II, в която има синергия между форма и функция
- Иновативно проучване за това по-какъв начин влияе възприемането на красота и функция - изследване как мозъкът възприема и интерпретира красотата.
IDEAL STANDARD разкрива революционна система на измиване “AQUABLADE”- най-значителното откритие след казанчето на тоалетната през 19-ти век.
Системата AquaBlade използва иновативната технология с „микро прорези”, която е проектирана като система от канали, което създава каскадна стена от вода от горната част на отвора на тоалетната чиния и две силни измиващи водни струи.
Технологията AquaBlade задава нови стандарти в две направления - дизайн на тоалетната и ниво на измиване. Гладката, леко извита повърхност без ръбове осигурява по-висока хигиена и лесно измиване в сравнение със съществуващите тоалетни.
С технологията AquaBlade измиването под прорезите е на 100%, както и измиването на задната част на тоалетната, осигурявайки наслада от перфектна чистота в банята.
Технологията ¬AquaBlade  ще бъде внедрена в стоящите тоалетни чинии за WC комплект, конзолни тоалетни и стоящи тоалетни.
За първи път тоалетните с технология ¬AquaBlade са представени на изложението ISH във Франкфурт, което се проведе от 10 до 14 март 2015 г.
С технологията ¬AquaBlade ще бъдат пуснати на пазара няколко колекции на Ideal Standard, като първата от тях е Tonic II – най-новата луксозна гама на Ideal Standard за 2015 г.
Tonic II: Синергия между форма и функция от Ideal Standard
Tonic II е ново цялостно решение за баня от хармонични и модерни продукти – керамика, фитинги, мебели и вани, създадени от немското дизайнерско студио Artefakt.
Най-модерните технологии са внедрени във всеки продукт, а именно: интегрирано осветление, по-просторни места за съхранение на вещи с механизми за плавно затваряне, технологии за пестене на вода, съвсем новата технология без ръб в тоалетните и революционната “Aquablade” технология за измиване на тоалетната.
Tonic II включва красива гама от ръкохватки, смесители и термостати с уникален елегантен дизайн, който би направил изключителна всяка баня, внасяйки един перфектен акцент. Смесителите за мивки и вани имат механизъм „cool body” за контрол на температурата за по-голяма безопасност заедно с регулеруем аератор, осигурявайки поток на вода от 5 л на минута.
Колекцията Tonic II дава изключително добри решения за оптимално използване на пространството с надеждни стъклени рафтове и чекмеджета с плавно затваряне.  Уникален иновативен сифон Идеалфлоу (Space Idealflow), интегриран в шкафа под мивката,  освобождава значително място.
Новата колекция Tonic II на Ideal Standard е представена за първи път на изложението ISH във Франкфурт, което се провежда от 10 до 14 март 2015 г.
Революционно проучване на IDEAL STANDARD разкрива как дизайн и функция влияят върху възприемането на красотата
• Ideal Standard обяви резултатите от иновативното неврологично изследванe
• Според проучването възхищението от красотата подсъзнателно се влияе от функционалността на продукта, която създава "естетически дисонанс"
• Данните са интерпретирани от трима творци, които създават новаторски произведения на изкуството
Изследването, в което са комбинирани електроенцелографично (ЕЕГ) сканиране и онлайн проучване, изучава конфликта на мозъчните преживявания при представяне на естетично красиви продукти, но бедни на функции. Това явление е наречено "естетически дисонанс".

Изследвани са отговорите на 1400 души. Ето някои от резултатите:
• Колкото по-красив ни се вижда един продукт, толкова по-функционален смятаме, че е той.
• Продукти, които първоначално са смятани за красиви, впоследствие заради по-малката им функционалност не се възприемат за красиви
• Намалената активност в ростралния префронтален кортекс («областта, в която се разпознава красотата» в мозъка) може да има продължителен ефект и за в бъдеще, така че обекти с по-ниска функционалност са възприемани като не толкова красиви
Изследването на Ideal Standard е проведено от Mindlab, център за неврологични изследвания, в Брайтън, Англия. „Изследването ще даде възможност на производителите и брандовете за оспорване на естетическите препоръки на техните дизайнери, ако тези препоръки компрометират функционалността. Знанието ще придвижи напред индустрията да създава продукти, които работят също толкова добре, колкото изглеждат”.

+2
Автор: Идеал Стандарт – Видима АД
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
КлиВенТо

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
PIATRAONLINE

Първият и единствен онлайн-магазин за ЕСТЕСТВЕН КАМЪК в България. Истински генератор на вдъхновение.

http://piatraonline.bg/
TEAK & DECKING OIL - за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки

Смес от натурални масла и специални добавки за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки. Прониква в дървото и го предпазва от влага и вода, за външна и вътрешна употреба. Подходящ за обработка и защита на дървени мебели.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
Мебеле ЕООД

Професионално почистване на мека мебел в София и страната

https://mebele.bg
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари