Нови технологии и атрактивен дизайн ще представят на Техномебел и Светът на мебелите от 26 до 30 март 2019

Робот зарежда машините за производство на мебели.
19.03.2019
Интер Експо Център
1252
Светът на мебелите, мебелно изложение, Техномебел
Предстоят международните изложения Техномебел и Светът на мебелите
Източник: www.iec.bg

На международните изложения Техномебел и Светът на мебелите от 26 до 30 март в Интер Експо Център ще участват над 190 компании от България, Австрия, Германия, Гърция, Италия, Полша, Румъния, Турция и Украйна. Те ще представят повече от 450 световни бранда за машини и материали за мебелно производство, обзавеждане и дизайн.

45 байера от 19 държави ще посетят изложения тази година, съобщиха организаторите от Интер Експо Център и Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост.  Рекордният брой представени държави се дължи на все по-големия интерес към родната продукция и на сериозната организация на събитията. По време на изложенията всеки един от ключовите купувачи ще има предварително организирани срещи с потенциалните си български доставчици/подизпълнители.
Робот зарежда машините за производство на мебели. Демонстрации на живо ще видят посетителите на Техномебел и Светът на мебелите.

На Техномебел роботът на немския гигант KUKA ще демонстрира зареждане на кантираща машина за мебели. Кантирането на мебелни компоненти винаги е било сложен процес, изискващ отлично познаване на дадения артикул, конструкция, както и всеки конкретен детайл. Роботизираното решение има за цел да оптимизира работните процеси, да елиминира човешките грешки, както и да облекчи операторите, които прехвърлят тонове детайли всеки ден. След приключване на процесите по кантиране детайлът се обработва на пробивна машина HOMAG. Така производствените системите работят в синхрон, давайки възможност за директно зареждането на компоненти, без те да са предварително обработени, етикетирани или подредени. Така операторите трябва да единствено да заредят палетите с детайли и да стартират производството.

Технологиите осигуряват безгранична креативност
Времето е най-важният ресурс в съвременното производство. То е основният фокус при разработването на концепцията на CNC машините от серията Format 4. Новият модел е универсална машина, изключително ценна в ерата, когато индивидуалната обработка на различни материали става все по-важна. 5-осната технология гарантира безгранична креативност, в същото време намалява разходите за първоначална инвестиция и последващи разходи за специални машини, агрегати и инструменти. В дизайна на CNC машините на световния гигант ATOMIC от серията Format 4 ще откриете динамика, мощност и съвкупност от висок клас технологии. Серията е разработенa специално за по-малки работни помещения.
В същата серия влизат машина за пробиване и фрезоване, като всички операции се изпълняват бързо, икономично и точно. Пакеторазкройващ циркуляр Kappa automatic дава отлични възможности за бързо рязане. Модулно програмираната оптимизация на рязане с баркод етикетиране гарантира висока сигурност за последваща обработка. Все по-голям фактор в производството са разходите за енергия. При някои от моделите пакетът “Зелена линия” с контролираното директно управление на двигателите може да намали консумацията на енергия с до 30%.

На изложението може да се види и прахосмукачка, която се управлява дистанционно с Bluetooth. Акумулаторните Bluetooth батерии комуникират с мобилната прахосмукачка, стартирайки я автоматично. Освен модерния и компактен дизайн това е продукт, който прави средата в офиса по-здравословна.

Модерен и практичен интериор
Новите технологии са успешната стъпка за перфектната визия и стилен дизайн. Интериорът тази година е модерен и практичен. Тенденцията през 2019 г. е да се използват естествени материали като кожи и дамаски от естествени влакна. Мека мебел с easy to clean технологии, с висока устойчивост на драскане е посоката във визията на интериора в съвременния динамичен живот. Интересен акцент са и новите материи в предложенията за матраци. На Светът на мебелите всеки посетител може да открие мебел, подхождаща за неговия стил за дома, офиса, градината, хотела или ресторанта.

Изключителна ефективност и перфектен дизайн
Всеки творец на мебели се нуждае от подходящите продукти, за да реализира идеите си. На Техномебел се представят най-новите декори на плочи, плотове, плоскости, фолиа и кантове, мебелни фронтове, функционални и ергономични механизми, дизайнерски обков, кухненски уреди за вграждане, мивки и смесители. Новите колекции плоскости и фурнирни продукти променят интериора, подчертават дизайна на мебелите и техния 3D ефект. Всеки изключителен детайл създава перфектния дизайн. Интелигентни клапващи системи, лесни за инсталиране и почти невидими електромеханични ключалки, които заменят механичните заключващи системи са други идеи за офиса и дома. Решения за обзавеждане на всеки бизнес ще бъдат част от Техномебел и Светът на мебелите.

В изложбените зали посетителите ще могат да разгледат и номинираните продукти в конкурс „Българска мебел на годината“, както и да видят кои са призьорите за 2019 г., споделят организаторите Интер Експо Център и Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост.
Достъпът до изложенията е с входни билети, покани или предварителна онлайн регистрация, а през последния ден входът е свободен.
Пълната информация и програма на изложенията ще откриете на: https://technomebel.bg/index.php/bg/

 

Закони Нормативна база Коментари