Нови технологии в областта на устойчивата енергетика

Изложенията и конференциите за Югоизточна Европа се организират от Виа Експо от 5-ти до 7-ми април в София.
14.02.2016
Виа Експо
205
изложения, конференции, Виа Експо
Изложения и конференци за Югоизточна Европа се организират от Виа Експо
Източник: www.viaexpo.com

Изложенията и конференциите за Югоизточна Европа ЕЕ и ВЕ и Smart Cities отново ще бъдат място за продуктови презентации и обмяна на опит. Те се организират от Виа Експо от 5-ти до 7-ми април в София. Участие ще вземат изложители и лектори от 15 държави.
Несъмнено решенията, които ще предложат, стават все по-достъпни и реално приложими във всяка индустрия, всяка община и сфера на живот. Тя ще очертае постигнатия напредък до момента, както и ще идентифицира какви са следващите стъпки, които държавите от региона трябва да извървят.
Какво мислят част от лекторите за възможностите в Югоизточна Европа?
„Регионът не само възприема новите иновации, но и голям брой компании разработват такива. Тази успешна комбинация ще доведе до ускорено развитие на ИТ.” Ралф Гамбета, Calypso Networks Association
„Моето послание към пазара е ясно: не трябва да строим с по-ниски стандарти, а устойчиви на бъдещето сгради. Технологии и решения за сгради с близко до нулата енергийно потребление са вече налични.“ Оливър Льобел, изпълнителен директор, PU Europe
Сред лекторите ще бъдат и Томас Вониер от Американския институт на архитектите, Еса Мохамед от Международния съюз на архитектите, Николай Гълъбов от Камара на архитектите в България, Кристина Дели от Конвентата на кметовете и Елои Пиел от Euroheat & Power.
Теми в конференциите:
- Европейски фондове за конкурентоспособност;
- Eвропейска директива за енергийна ефективност, българският закон за енергийна ефективност и европейска директива за енергийните характеристики на сградите;
- Централизирано отопление – свързване на локални отоплителни системи с възобновяеми енергийни източници;
- Директното оползотворяване на геотермалната енергия;
- Пасивна сграда: как климатичните условия влияят върху качеството на въздуха и енергийната консумация?
- Модернизиране на търговски центрове с цел намаляване консумацията на енергия;
- Зелените сгради в Германия;
- Предизвикателства пред архитектурното бъдеще на градовете;
- Как иновациите могат да направят градовете по-зелени?
- Перспективи и възможности за българските общини;
- Internet of Things, облачните услуги и големите масиви от данни в основата на концепцията за интелигентен град;
- Финансиране за интелигентни сгради;
- Интелигентно пътуване - създаване на интелигентни транспортни системи;
Изложенията 
Тази година акцент ще бъдат инсталациите за производство на биоенергия. Те имат приложение в селското стопанство. Български компании ще представят фотоволтаични системи за сградна интеграция и нестандартни модули за специфична архитектура, както и системи за автономно захранване. Интерес ще предизвикат и хибридни решения и устройства за съхранение на енергия. Посетителите ще се запознаят със системи за отопление, които спестяват енергия и осигуряват висок комфорт. Ще видим и решения за когенерация за различни сфери на индустрията. Сред продуктовите експонати ще бъдат изолационни панели и цялостни системи за изолация, подходящи за жилищни и промишлени сгради.
Изложителите ще предложат цялостни решения за сградна автоматизация. Те ще популяризират безжични решения и енергоспестяващи светодиодни продукти. Пасивните къщи се определят като къщи на бъдещето – от изложител ще научим повече за тяхното проектиране и изграждане. Той предлага и обучения за "Сертифициран Дизайнер / Консултант на Пасивни Къщи.

Автор: Виа Експо
Закони Нормативна база Коментари