Нови тенденции и решения при входните и блиндирани врати

Иновативна техника и дизайн GENEO® - входните врати, произведени от високотехнологичния материал RAU-FIPRO
15.08.2012
Рехау ЕООД
865
входни врати, rau-fipro, geneo - входни врати
Нови тенденции и решения при входните и блиндирани врати.
Източник: Рехау ЕООД

Иновативна техника и дизайн 
GENEO® - входните врати, произведени от високотехнологичния материал  RAU-FIPRO
Входните врати от профили GENEO® са уникална, ориентирана към бъдещето иновация. Благодарение на технологичните си предимства те обединяват най-висока енергийна ефективност с дизайн и комфорт.


Критерии, определящи върховите постижения:
- Отлична стабилност чрез усилена с влакна сърцевина на профила.
- Единствена по рода си енергийна ефективност до Uf = 0,76 W/m2K.
- Защита от взлом до клас на защита 2, без стомана, при максимална топлоизолация
- Оптимално скрит обков при входни врати от бели профили.
- Всички панели за входни врати до 53 мм са сменяеми.
- Възможно е безпрепятствено строителство с индивидуално напасване.

Oтлична енергийна ефективност 
GENEO® - Входните врати с уникални стойности за топлоизолация
Високотехнологичният материал RAU-FIPRO® и новаторската профилна конструкция правят профилите GENEO® за входни врати най-енергийно ефективните в техния клас. Профилна конструкция с 6-камерна технология, конструктивна ширина 86 мм и избягване на термомостове чрез липса на стоманена армировка, се допълват в една система. В комбинация с термомодули и панели за входни врати до 53 мм дебелина, входните врати GENEO® достигат Ud стойност до 0,51 W/m2K: отлична енергийна ефективност.

Високата енергийна ефективност допринася за икономията на разходи.
Гъвкавата профилна система за входни врати отговаря на всички енергийни изисквания.
Профилите GENEO® за входни врати достигат още при стандартното изпълнение най-високи стойности за топлоизолация. Вие избирате входна врата, която днес, вече отговаря на бъдещите EnEV* - стандарти и дългосрочно ще гарантира стойността на недвижимия Ви имот. Колкото повече инвестирате в изолацията на конструкцията на Вашата сграда, толкова по- голяма ще е икономията на енергия. С входни врати и прозорци от системи GENEO®, активно допринасяте за позитивния енергиен баланс и по този начин опазвате околната среда и естествено спестявате вашите пари.


Коефициент на топлопреминаване
Колкото е по-малка стойността на коефициента U, толкова по-добра е топлоизолацията. Това оказва непосредствено отражение върху разходите Ви за отопление.


Uf = frame (Рамка)
Ug = glass (Прозорец)
Ud = door (Врата)
С Ud се дефинира общата изолация на входната врата.


Входна врата GENEO® с армировка
Ud = 1,2 W/m2K 
(пълнеж UP = 1,2)


Входна врата GENEO® без армировка
Ud = 0,77 W/m2K 
(пълнеж UP = 0,6)


Входна врата GENEO® с термомодули
Ud = 0,51 W/m2K
(пълнеж UP = 0,317)


Цветове
Богат избор на цветове

Входните врати от профили GENEO® се предлагат в бяло, с каширащо фолио или лакирани. Всички варианти са устойчиви на климатични условия, резистентни на влиянията на околната среда, светлоустойчиви и лесни за поддържане.
Лакиране
При избора на цветове на Ваше разположение са повече от 170 цвята от палитрата по скалата на RAL.
Каширащо фолио
За варианта с каширащо фолио са на разположение универсални цветове или дървесни декори с текстура или гладка повърхност. Профилната конструкция на Вашата входна врата може да бъде комбинирана с наличните на пазара пълнежи за входни врати с дебелина до 53 мм. Предложенията на Вашето специализирано предприятие включват голямо разнообразие, предназначено за Вас.


За ежедневието - за бъдещето
Запазващи стойността си и лесни за поддръжка
Изискванията за входната врата са многократно по-високи отколкото при един прозорец. Тук е важно всички елементи да са здрави, отварянето и затварянето на вратата да става безпроблемно и надеждно дори и след дълги години експлоатация. Високотехнологичният материал RAU-FIPRO® е гарантът за комфорта на Вашата нова входна врата. Благодарение на трите изцяло обхождащи равнища на уплътнения, плътността на затваряне е така оптимизирана, че затварянето на вратата винаги да става леко. Всички елементи - от прага до обкова, са съчетани едни с други. Рамката на входната врата - т.е. профилите GENEO® - са много лесни за поддръжка благодарение на High-Definition-Finishing (HDF) - повърхността. Тази изключително гладка повърхност е слабо податлива на замърсявания, а така също е устойчива и на по-агресивното замърсяване на околната среда. Заедно с подходящ пълнеж, Вашата входна врата ще Ви служи дълго и ще запази стойността си.


Сигурност
Сигурност при максимална топлоизолация
Входните врати GENEO®, произведени от високотехнологичния материал RAU-FIPRO®, достигат върхови стойности и по отношение на сигурността. Добре обмислена концепция за обезопасителни механизми има грижата за това, да се чувствате напълно защитени между собствените си четири стени. Входните врати от изцяло армирани профили GENEO® без стомана отговарят на изискванията за противовзломна защита от клас на защита WK2.


Изискванията на клас на защита WK3 могат също така да се покрият безпроблемно с GENEO® при съответните допълнителни мерки. Характеристиките по отношение на енергийната ефективност се запазват също толкова добри.


RAU-FIPRO®  
Високотехнологичен материал, достигащ съвършенство
1. Ненадминато стабилен
RAU-FIPRO® е високотехнологичен, иновационен материал. Максималната стабилност в сърцевината на профила поставя изцяло нови мащаби в областта на прозоречните системи и профилните системи за врати.


2. Уникално иновативен
RAU-FIPRO® е резултат от прилаганите в продължение на над 60 години нововъведения в развойната дейност на REHAU. Новото в бранша се представя под формата на високотехнологичен многослоен влакнест материал, който придава максимална стабилност на сърцевината на профила. След самолетостроенето и Формула 1, сега многослойните влакнести материали дават рекордни резултати в производството на прозоречни системи.


3. Висококачествен
Най-добрите изходни материали и максималните мащаби на обработка гарантират отлично качество и дълготрайност на профилите RAU-FIPRO® - дори и при максимално натоварване.


С лекота до максимална стабилност
Профилите GENEO® за входни врати са с рамково ориентирана конструкция. Те са значително по-леки, но въпреки това са толкова стабилни, колкото и обикновените профили със стомана.


Концепция за уплътняването
Трите изцяло обхождащи равнища на уплътнения обезпечават уплътнението, дори и в областта на долния праг. Оптимизираната пространствена форма на уплътненията и голямото разстояние при уплътнението гарантират лекотата при отварянето и затварянето на входната врата.


Преглед на всички свойства:
Прозоречна система GENEO®
• Конструктивна ширина: 86 mm / 6-камерна система
• Топлоизолация: Ud = 0,51 W/m2K (с пълнеж покриващ крилата Up = 0,317 W/m2K)
• Шумоизолация, клас на шумоизолация (VDI 2719):
• До SSK5 без стомана (стъкло 50dB = Rwp47dB) вкл. оптимална топлоизолация
• Концепция за статиката: Усилено със стъклени влакна с RAU-FIPRO, IVS (интегрирана усилваща система)
• Защита от взлом: До клас на защита WK2 без стомана при максимална топлоизолация, до WK3  
• Концепция за уплътнението: 3 изцяло обхождащи равнини на уплътняване 
• Повърхност: Лесна за поддръжка и устойчива благодарение на HDF- повърхността на REHAU.
• Безпрепятствен долен праг: За конструкции, подходящи за придвижване на хора с увреждания и инвалидни колички, прага, който получавате е с височина 20 мм съгласно стандартите DIN 18024, 18025 и 18040


Тествани и измерени 
Уникални свойства гарантират отлични стойности
Херметичност при проливен дъжд
Проливният дъжд е екстремно натоварване. И тук концепцията на цялостната армировка и високоефективната концепция на уплътненията се допълват перфектно и водят до успешно полагане на тестовете.


Издръжливост на силен вятър
При екстремно налягане на вятъра, както и при променливи въздушни течения, издръжливостта на статично натоварване на GENEO® е много добра. Цялостната армировка и рамково ориентираната конструкция поемат отлично и теглото на стъклата.


Изпитано и признато добро качество
REHAU е синоним на водеща компетентност в производството на базирани на полимери продукти с превъзходно качество. Вече повече от 60 години REHAU разработва ускорено все по-ефективни материали и продукти. До пазара достига само продукцията, която при изпитванията в собствената лаборатория на предприятието REHAU е отговорила на високите изисквания на REHAU по отношение на качеството и е преминала интензивни тестове и в други неутрални, независими институти. Тези високи изисквания се прилагат последователно и без изключение и при профилите GENEO®.

Автор: Рехау ЕООД
Закони Нормативна база Коментари