Новите минерални топлоизолационни плочи Multipor

КСЕЛА България започна производство на новите минерални топлоизолационни плочи Multipor. Заводът в Добрич е единствената производствена база в света, освен заводите в Германия.
22.09.2012
Kсела България
6
itong, multipor, топлоизолация, нов продукт, къща
Демонстрация на топлоизолационните плочи Multipor.
Източник: Ксела България

 

Дългоочакваният нов продукт на КСЕЛА България – минералните топлоизолационни плочи Multipor е вече факт на българския пазар.
България е първата държава, след Германия, производител на Multipor. Официалният старт запoчна само преди месец във високотехнологичния завод в гр. Добрич. Продуктът няма аналог на българския строителен пазар. Продукцията е предвидена както за нашия пазар, така и за износ. 

На 20-ти септември т. г. на среща с медии и партньори, екипът на КСЕЛА България представи новия си продукт с демонстрации и тур в завода в град Добрич. Целият ден вратите бяха широко отворени за всякакви посетители, които имаха възможност да зададaт въпросите си, да наблюдават практически демонстрации с топлоизолационните плочи Multipor, да получат професионална консултация и подробна информация за предимствата на новия продукт.

Минералните топлоизолационни плочи Multipor, както и останалите продукти на YTONG, се произвеждат от екологично чисти минерални суровини. Уникалното при Multipor е комбинацията от неговата твърда структура, пожароустойчивост и паропропускливост .Това прави материалът конкурентоспособен на класическите топлоизолационни материали (EPS, XPS, минерална вата), но без да притежава техните недостатъци. Освен допълнителна топлоизолация (коефициент на топлопроводност λизч=0,045W/mK) Multipor осигурява здравословен микроклимат чрез способността си да „диша”, което спомага за предотвратяване появата на мухъл в помещенията. За разлика от масово използваните топлозиолации, Multipor не се въпламенява и не отделя вредни за човека и околната среда газове, не променя с времето своите технически характеристики и не се нуждае от последващо саниране. Новият материал се предлага  във вид на плочи с размери 600х500 mm и дебелини от 75 до 200 mm. Отличните му топлотехнически и конструктивни качества го правят подходящ за външни и вътрешни топлоизолации. Лесното му поставяне, ниско обемно тегло (между 100 и 115 kg/m3) и минималната последваща поддръжка го прави изключително подходящ за изолация на тавани на подземни помещения и гаражи. Multipor е отлична алтернатива на класическите топлоизолационни материали при изграждане на многослойни топлоизолационни системи – при саниране на стари сгради или при новостроящи се нискоенергийни къщи. 

Особено предизвикателство за специалистити е подобряването на енергийната ефективност на сгради паметници на културата или други, при които не е възможно променяне на фасадата. В такива случаи Multipor предлага решение за вътрешна изолация, осигуряващо здравословни и безопасни от противопожарна гледна точка условия във вътрешните пространства. Решение, което може да бъде изпълнено изкючително лесно с един екологичен материал, напълно в съответствие с принципите на устойчивото строителство.

В съчетание с блокчетата за зидария YTONG от серията A+, сградите могат лесно да постигнат най-високия клас по енергийна ефективност и да задоволят нуждите на своите потребители, което е и основната мисия на YTONG.
Multipor се произвежда в Германия от 2004г. и за този период са изолирани повече от 4 млн. кв.м.площ.  За производството на минералните плочи се използват само екологично чисти суровини принисък разход на енергия.

 

Автор: Kсела България
Закони Нормативна база Коментари