Новата голямоформатна керемида Tondach Continental 9

На 04.07.2022 Wienerberger пусна на пазара нов продукт в сегмента „Покриви“ – голямоформатната керемида Tondach Continental 9.
06.07.2022
Винербергер ЕООД
2814
покрив, wienerberger, керемиди Тондах, Tondach Continental 9
Източник: www.wienerberger.bg

Цялостната визия и завършен вид на една сграда зависят от избора на покривното покритие. Както знаем петата фасада на сградата е нейният покрив като той трябва да осигурява сигурна защита от различните атмосферни влияния. Новият модел керемиди Tondach Continental 9 е продукт с подобрен дизайн, визия и перфектни технически характеристики, които могат да осигурят необходимата защита и визия на една сграда.


Естетика и технология на производството


Естетически издържан продукт с отлична визия и гладка повърхност, керемидата Tondach Continental 9 е супер издръжлива на атмосферните влияния. В процеса на производство глината преминава през много фина глиноподготовка, за да бъдат осигурени естетическите качества на керемидата, но и техническите показатели. За да се гарантира перфектната им равнинност и отлична естетика те се произвеждат чрез най-новата технология на изпичане т.нар. H-образни касети, за да бъдат избегнати „контактни точки“ по повърхността им с другите керемиди при изпичането.

 


Цвят и повърхност

Керемидите Tondach Continental 9 са с енгобирана повърхност, която се получава от разпръскване върху вече изсушената керемида на разтвор от метални оксиди и фино смляна глина. По този начин се осигурява равномерното разпределение на енгобата върху керемидата. След изпичането енгобата се свързва неразривно с основата на керемидата и се осигурява естетически издържан продукт с дълготрайно и надеждно покритие. Към настоящият момент цветът, в който се предлагат керемидите Tondach Continental 9 е антрацит. Модерният цвят в допълнение с изчистената визия на модела може да осигури желаната модерна и съвременна визия още днес. 

 

Подобрени технически характеристики на продукта
 Отличната визия на продукта и новия му размер не са единствените преимущества на модела керемиди на Винербергер – Tondach Continental 9.  Оптимизирано е теглото на новия модел керемидите като натоварването на квадратен метър е само 32,4 кг/м2 , което води до намаляване на натоварването върху покривната конструкция, а от там и върху конструкцията на сградата. 

Повишаването на техническите характеристики на продуктите е една от основните цели на Винербергер.  Повишените якостни характеристики на керемидите Tondach Continental 9, както и водонепропускливостта им е постигната чрез по-високата температура на изпичане. Керемидите Tondach Continental 9 са с нов по-голям формат и размери 30х50см, което прави необходими само 9 бр. керемиди, за да се покрие един квадратен метър от покрива.

 

Защита и сигурност 


Сред най-важните задачи на Винербергер при производството на висококачествени продукти са осигуряването на дълъг експлоатационен период на целия покрив и безопасна среда за обитателите. Климатичните изменения, увеличението на силата на бурите и тяхната честота водят до повишени изисквания към покривните конструкции. С оглед на това Винербергер предлага гама от керамични и некерамични аксесоари, които допълват покривната система и служат за осигуряването на дълъг живот на покрива и безопасност при силни бури, снеговалежи и обилни дъждове. Благодарение на скобите за закрепване на керемидите не се позволява тяхното разместване или повдигане при силни ветрове. При разработването на новия дизайн на керемидите Tondach Continental 9 е предвиден профилиран вертикален фалц, който осигурява по-добро закрепване на ветрозадържащите скоби. Това съответно понижава риска за настъпване на щети по покрива при силни бури, както и  разходите за неговата поправката.

Винербергер предлага за новия си продукт освен скобите за фиксиране на керемидите срещу вятър и снегозадържащи скоби, които служат за предотвратяване на лавинообразното свличане на големи маси сняг. Правилното снегозадържане е особено важно в зоните с по-интензивни снеговалежи, при които може да се използват и цели системи със снегозадържащи решетки. Още по темата снегозадържане можете да прочетете тук

 

За дълъг живот на покрива

Осигурената добра вентилация на покривната конструкция е от съществено значение за постигането на перфектен комфорт в подпокривното пространство и безпроблемна експлоатация на покрива за дълъг период от време. Затова Винербергер препоръчва в допълнение към полагането на двойна летвена скара с контралетви, оразмерени с подходяща височина за осигуряването на добра циркулация на въздуха, заедно с некерамичните елементи за вентилация на покривната система като вентилационни ленти, подпокривно пародифузно фолио и др. и полагането на вентилационни керемиди, част от системата Tondach Continental 9

 

 С поглед към звездите
 След като сте осигурили красив и надежден покрив може да обособите уютното убежище в пространството под него. Покривните прозорци Tondach със своето разнообразие от модели и размери позволяват да оформите помещенията под покрива с размах. С един-два по-големи прозореца или няколко по-малки ще внесете повече светлина в иначе мрачните помещения под покрива. А кой модел прозорец да изберете може лесно да научите лесно от съветите тук. За запазване на хладкия въздух през топлите  летни месеци може да предвидите вътрешни или външни щори.

Повече информация относно керемиди Tondach Continental 9 може да получите от видеото: 

Закони Нормативна база Коментари