Неподправеният почерк на естествените материали

Представяме Ви интериор на апартамент в кв. Бояна, реализиран по проект на Танне дизайн студио.
04.04.2023
Вяра Петкова
3784
интериорен дизайн, интриор, Танне дизайн студио
Източник: TANNE DESIGN; Фотограф: Ники Канделеро

Обект: Апартамент в кв. Бояна, град София
Интериорен дизайн: TANNE DESIGN
Дизайнер: Татяна Станчева
Фотограф: Ники Канделеро / Candelero Photoshoots


Успешният интериор има няколко отличителни белега, които само истинските професионалисти владеят и прилагат, а именно специфична стилова концепция, балансирана употреба на различни материали и текстури и ергономично планово разпределение. На това описание напълно отговаря един от последните завършени интериори на дизайнерката Татяна Станчева, основател на студио TANNE DESIGN.

Дизайнът е най-голямата страст на Татяна и тя практикува и развива професията си повече от двадесет години, като реализира стотици обекти както на родна земя, така и в чужбина. С творчеството си тя печели различни конкурси в сферата на интериорния дизайн, а много от реализираните ѝ проекти често може да видим във водещи списания за интериор у нас.


Дневната зона.     Източник: TANNE DESIGN; Фотограф: Ники Канделеро

Опитът и професионализмът на дизайнерката, се четат във всеки един елемент на наскоро завършения апартамент в столичния квартал Бояна. Жилището е с разгъната площ от 187 кв.м. и е предназначено за семейство с малко дете. Състои се от просторно входно антре, отворени кухня и дневна, две спални и детска стая, като всяка една от стаите е със собствена баня и гардеробна, което прави апартамента изключително функционален и практичен. Преобладават естествените настилки като дърво и камък, които придават приятна мекота на цялостния облик на интериора и едновременно с това подчертават ненатрапчивия му луксозен характер.

Просторно антре на входа на апартамента, изпълнено в светли тонове, служи като разпределителна точка между дневната част и спалните, а за удобство, в него е разположен модерен вариант на един класически модел диван, който предвещава преобладаващия съюз между минимализъм и класика, разгърнати в цялостната концепция на мястото.


Трапезарията е част от всекидневната.     Източник: TANNE DESIGN; Фотограф: Ники Канделеро

Следва просторна всекидневна, разделена между кухненска част с трапезария и хол, като двете зони са отделени пространствено една от друга в двата края на помещението, без допълнителни прегради между тях. Това позволява на цялото семейство да прекарва повече време заедно, извършвайки разнородни дейности.


Кухнята и трапезарията.     Източник: TANNE DESIGN; Фотограф: Ники Канделеро

Кухнята впечатлява на първо място със своите размери, като за целта са използвани двете перпендикулярни стени на стаята по цялата им дължина и по този начин е предоставено оптимално място за съхранение. Следва кухненският остров, които също може да се похвали с впечатляващи размери. За по-ергономично разпределение и, за да може помещението да не страда от липса на свободно пространство, перпендикулярно на острова е разположена трапезарната маса, която поставена по този начин може да бъде обслужвана лесно и удобно. За да се подчертаят и обединят различните части на кухнята, по цялата ѝ дължина преминават два елегантни, бели профила, които освен, че завършват стилистично композицията, служат за по-удобното отваряне на шкафовете.


Дневната зона.     Източник: TANNE DESIGN; Фотограф: Ники Канделеро

Пренасяме се в хола, който като част от общото пространство на дневната, е решен чрез същата игра на материали, а именно дърво, камък и елегантна графитена ламперия. Акцентите тук падат върху модерна камина и авангардна TV композиция. За да може тези два елемента да бъдат наблюдавани от всяка една точка на пространството, меката мебел е разпределена по цялата периферия на тази зона и предлага различни форми на удобство и позициониране. Финалният щрих е добавен от осветителната концепция, която представлява съвкупност от красиви дизайнерски полилеи, настолни лампи и минималистично, почти незабележимо насочено осветление, което е заложено най-вече като допълнителен източник на светлина, а не като част от декорацията, така че да може красотата на останалите тела да изпъкне.


Една от спалните.     Източник: TANNE DESIGN; Фотограф: Ники Канделеро

Спалните следват стиловата линия на интериора и в тях преобладават меките тонове и балансираните нюанси. Тапицираните легла в тях допринасят за общото усещане за уют и безкомпромисен релакс, а за допълнителна дълбочина на стаите са избрани фототапети в същата цветова гама.


Втората спалня.     Източник: TANNE DESIGN; Фотограф: Ники Канделеро

Баните не отстъпват по комфорт и стил и са естествено продължение на стаите. В тях може да намерим нестандартни решения в настилките като мазилки, стъкло и камък. Банята към голямата спалня пък може да бъде използвана едновременно от двама души, благодарение на двете мивки, разположени една до друга и широката кабина с два душа.

 
Баните.     Източник: TANNE DESIGN; Фотограф: Ники Канделеро

Доброто планиране и безкомпромисното отстояване на заложената концепция, дават своите резултати и са ясно изразени в поредния впечатляващ интериор на TANNE DESIGN студио. Апартаментът предлага комфорт във всичките му форми - визуален, ергономичен и стилистичен и представлява едно прекрасно място за живеене за хората с добър вкус и изтънчен стил.

 
Всекидневна - детайли.     Източник: TANNE DESIGN; Фотограф: Ники Канделеро

ДОСТАВЧИЦИ И ПОДИЗПЪЛНИТЕЛИ:

Паркет: Паркетсенс ООД
Паркетът, доставен за този прекрасен апартамент, е трислоен паркет Cedar с доживотна гаранция на конструкцията. Производител е канадската компания Coswick, чийто официален представител за България е Паркетсенс. Българската компания внася качествени естествени паркети, стенни облицовки и луксозни италиански мебели на едни от най-изявените производители в света. Повече информация относно продуктите и проектите на фирмата може да получите на www.parketsense.bg

Гранитогрес бани, декор оникс: Essenziale Design
За кухнята, дневната и една от баните като акцент е използван материал на компанията Ариостеа, чийто вносител е българската фирма Essenziale Design. Големите квадратни плочи с ефект "силата на  бетона" са на компания Мираж/Mirage. За повече информация относно продуктите и дейността на Essenziale Design посетете www.essenzialedesign.com.

Мебели: Тимбър Крафт ООД
Мебелите и шкафовете в банята за този обект са произведени и монтирани от българската компания Тимбър Крафт ООД.
Основната ѝ дейност е производството на мебели от висококачествени естествени материали. Фирмата предлага на своите клиенти комплексни услуги - проектиране, производство и монтаж на мебели от масивна дървесина, МДФ, ПДЧ и естествен фурнир. Тимбър Крафт ООД разполага със собствена производствена база, оборудвана с модерни  машини и технологии. Оригинални функционални решения и изработка с високо качество са отличителните черти на реализираните проекти на компанията.

Дивани, столове, кресла, спални, осветление, шкафове бани, санитария, тапети: ILLUMINARTE INTERNI
Ключова част от впечатляващия проект на TANNE design studio са подвижното обзавеждане, изтънчените осветителни тела, баните и декоративните тапети. ILLUMINARTE INTERNI е довереният партньор, който се грижи за осигуряването им от изтъкнати брандове като Cattelan Italia, Artemide, Vistosi, Ditre Italia, Tecnografica и други. Специализирани в цялостни интериорни решения чрез подбор, предлагане и доставка на богат асортимент от дизайн изкушения, екипът им те очаква в своите шоуруми, за да ти разкаже как създава не просто интериори, а качество на живот.

 

Автор: Вяра Петкова
Закони Нормативна база Коментари