Необходимите аксесоари за барбекю

Независимо на кой вид барбекю сте се спряли, не забравяйте, че сам по себе си уредът не е единствената важна част. От голямо значение са аксесоарите за барбекюто, тъй като те ще Ви осигурят нужното удобство и най-вече удоволствие, защото приготвянето на барбекю си е цяло преживяване.
13.05.2022
Мила Стоянова
2409
барбекю, аксесоари за барбекю, чугунена скара, барбекю аксесоари
Висококачествено оборудване за барбекю Enders.
Източник: www.enders.bg

Дойде време за споделените излети на открито, хубавото време и разбира се, за приготвянето на страхотно барбекю. Това е чудесен повод да се срещнете с любимите си хора и да им доставите удоволствие, приготвяйки им вкусно и добре изпечено месо. Всъщност, това си е специфичен процес на приготвяне на храна, в който не гониш рецепта, а твориш сред добро настроение и чист въздух. Затова, не губете време! Ориентирахте ли се вече в пазара и избрахте ли най-подходящото за Вас барбекю? Има различни видове и някои са по-добри от други в зависимост от това какво искате да готвите, пространството, с което разполагате и Вашите специфични предпочитания.

Основните са разделени на четири групи:

  • Барбекю на дървени въглища
  • Барбекю на газ
  • Преносимо барбекю
  • Електрическо барбекю
     


С магнитните поставки Grill Mags всичко ще бъде подредено на барбекюто.     Източник: www.enders.bg

Независимо на кой вид барбекю сте се спряли, не забравяйте, че сам по себе си уредът не е единствената важна част. От голямо значение са аксесоарите за барбекю, тъй като те ще Ви осигурят нужното удобство и най-вече удоволствие, защото приготвянето на барбекю си е цяло преживяване. За някои хора дори хоби, което практикуват с огромна страст. За да се чувствате добре в своята кухня на открито, организирайте пространството си по най-добрия начин. Помислете къде ще поставяте приборите си, с които обръщате месото, както и тавите, плочите, подправките и дори кухненската хартия и хигиенните пособия. Ще откриете голямо разнообразие от подходящите барбекю аксесоари в специализираните магазини за това.


Плоски шишове за барбекю от неръждаема стомана.     Източник: www.enders.bg

Въгленът наистина е същността на барбекюто. Той придава неповторим вкус на храната, който не може да бъде постигнат при другите видове приготвяне. Ако искате да го задържите за по-дълго време, препоръчваме Ви да използвате и специални съдове за съхранение, докато дойде моментът да сервирате на гостите си. Буковите въглища са сред често използваните за барбекю, тъй като са натурален продукт, който се разпалва бързо и не отделя дим. Но ако желаете още по-добър ефект, бихте могли да използвате и специална паста, както и стартер за бързо и лесно разпалване на дървени въглища, изработен от неръждаема стомана. Готвенето с дървени въглища наистина не трябва да се превръща в мръсна и досадна работа, но често газовите барбекюта са за предпочитане, поради по-лесната експлоатация и почистване след това. Със сигурност барбекютата на дървени въглища могат да изглеждат сложни, ако не знаете за какво става въпрос, но ако ги опознаете добре и боравите с правилните аксесоари, ще приготвите страхотни ястия с този отличителен опушен вкус.


Барбекю шишовете с мотор са подхощяи за печене както на цяло пиле, така и на различни видове месо.     Източник: www.enders.bg

При приготвянето на ястия на скара от голямо значение е и материалът, от който тя е изработена. Чугунените скари например Ви гарантират забележителни резултати при печене. Това е така, поради равномерното разпределение на нагряването. На пазара можете да намерите гладки, оребрени и комбинирани скари за още по-забележителни резултати. Друг начин за приготвяне и равномерно изпичане на месото са шишовете с електромотор. Докато се наслаждавате на моментите в градината с близките Ви, грилът ще се погрижи за храната.

Други важни аксесоари за печене на барбекю могат да бъдат чугунен тиганплоча за любимата Ви пица, тиган за зеленчуци с незалепващо покритие, преса за бургери, а в специална тава за печене, изработена от неръждаема стомана можете да приготвите страхотно пиле с гарнитура, зеленчуци, риба или морски дарове и да очаровате гостите си не само с класическите месни ястия. Ще се радваме да споделите с нас някоя рецепта за вдъхновение. А какво ще кажете за неустоимия барбекю сос?


Meater са термометри от най-ново поколение - работят с приложение за телефон.     Източник: www.enders.bg

Ако искате да подходите наистина професионално към месото, което приготвяте, трябва да следите стриктно за температурата му. За целта се използва дигитален термометър, който ще Ви даде точна информация за градусите на печене. За предпочитане е да се сдобиете с уред с голям диапазон на измерване на вътрешната температура на месото, както и с функция за запазване на измерената такава. Това ще доведе до отлични резултати при гриловането.


С предпазните калъфи ще удължите живота на барбекюто си.     Източник: www.enders.bg

Не забравяйте да се погрижите за Вашата барбекю зона и във времето, когато не я използвате. За целта се предлагат специални калъфи по размер, които да предпазят уреда и дори газовата бутилка от лошите метеорологични условия. Те са изработени от непромокаема материя с UV защита. Ако пък барбекюто Ви е преносимо, съхранявайте го правилно и в пълен комплект в специално пригодени за целта чанти или куфарчета. Правилното почистване на различните части на барбекюто също е от важно значение за неговата поддръжка и продължителна експлоатация.


Premium серия аксесоари за барбекю Enders     Източник: www.enders.bg

Ще завършим и с нашето предложение за страхотен подарък, който бихте могли да направите на любим човек, почитател на барбекюто. Зарадвайте го с комплект за професионалисти - луксозна линия барбекю аксесоари за майсторите на грила. Тя включва щипка, шпатула, вилица, четка за почистване, за барбекю от неръждаема стомана и силиконова дръжка, предпазни ръкавици и престилка. Можете да бъдете сигурни, че ще направите наистина запомнящ се подарък.

 

Автор: Мила Стоянова
Закони Нормативна база Коментари