Необичайни характеристики, които разрешават проблеми

Grundfos залага на стойността и качеството на всеки продукт, който продава чрез добавянето на характеристики, които пестят време и пари през целия период на експлоатация.
15.07.2008
Грундфос България
313
помпи, локално, водоснабдяване, напояване, съоръжения
SQ Потопяеми помпи на GRUNDFOS.
Източник: www.grundfos.bg

SQ Потопяеми помпи на GRUNDFOS с приложения в:  жилищно водоснабдяване, малки водни станции, напояване, водни напоителни системи за парници, резервоари, eкологични приложения

Grundfos залага на стойността и качеството на всеки продукт, който продава чрез добавянето на характеристики, които пестят време и пари през целия период на експлоатация. Всички модели SQ предлагат вградена защита от работа на “сухо”, части от неръждаема стомана и система за плавен пуск, за да се осигури години безпроблемна работа. Първото нещо, което впечатлява, е компактността на помпите SQ. Те могат да се използват дори и в триинчови сондажи. Това означава, че сега по-малка помпа може да върши същата работа като по-голямата спестявайки място и енергия. В същото време помпите SQ са лесни за поддръжка и монтаж.

Най-добрият пуск е плавният пуск - Помпите SQ притежават двигател с ротор с постоянен магнит, управляван от микрочестотен преобразувател, проектиран и създаден от Grundfos. Неговата система за плавен пуск намалява вредата от хидравличен удар, създаването на искри и смущения в електрозахранването. Плавният пуск намалява износването и предпазва от претоварване електрическата инсталация при стартиране на помпата.

Разбира кога да спре - Помпите SQ имат вградени защити, които предпазват и помпата и сондажа. Те включват:
- Защита от работа на “сухо” - Тази уникална характеристика изключва помпата, ако засече липса на вода. Тя защитава сондажа от прекомерно изпомпване и помпата от изгаряне. Тя ще рестартира помпата след предварително зададено време.
- Защита от повдигане при пуск - Когато помпата се стартира при наличието на противо-налягане, рискът от повдигане на работното колело и заклинването му се увеличава, което води до увеличаване на риска от повреда на помпата и двигателя. Двигателите Grundfos са снабдени със стоп пръстен, който защитава помпата и двигателя от повреда при пуск.
- Защита от свръх и поднапрежение - Нестабилното електрическо захранване може да повреди традиционния променливотоков двигател. Двигателят MS 3, използван в помпите SQ (номинално напрежение 200-240V, 50/60 Hz), спира работа, ако напрежението надвиши 280 V или падне под 150 V. Когато номиналното напрежение се възстанови помпата автоматично се рестартира.
- Помпа, която стартира всеки път, когато я включиш - За да се избегнат проблемите, които може да имате с традиционните променливотокови двигатели, използвайте двигателите на Grundfos MS3 и MSE3 с помпите SQ/SQE. Двигателите на Grundfos използват съвременната технология на постоянния магнит, за да обезпечат отлични пускови възможности. Тези нови двигатели имат голям пусков момент, което комбинирано с малкото на брой стъпала на помпата, елиминира всички проблеми при пуска.
- Защита от претоварване - Когато повечето помпи са подложени на претоварване, потреблението на ток се увеличава. В помпата SQ, двигателят автоматично го компенсира чрез намаляване на скоростта. Ако скоростта падне под фабрично зададената стойност, двигателят се изключва. Контролер непрекъснато следи ротора с постоянен магнит. Ако поради една или друга причина, двигателят спре своята работа, захранващото напрежение се прекъсва. При това не се изисква отделна защита на двигателя!
- Защита от прегряване - Двигателят с ротор с постоянен магнит произвежда малко топлина. Циркулационна система отвежда топлината далеч от ротора и статора, за да осигури оптимални условия на работа на двигателя. Като допълнителна защита електронното управление на помпата има вграден температурен датчик. Ако температурата се повиши, двигателят спира работа. Когато тя падне до нормална стойност, двигателят се рестартира автоматично.
 
Монофазна помпа SQ - Нашият основен модел, SQ, е помпа с високи работни характеристики, която ще работи дори при напрежения по–ниски от нормалното. Тя ще работи непрекъснато, дори когато захранващото напрежение варира. При това не се изисква отделно пусково табло.

Регулируемата помпа SQE - SQE е пример как Grundfos впряга мощта на електронната техника, за да направи по-лесно управлението на помпата. Подвързването й към устройството за управление CU300 и дистанционното управление R100 ви позволява да:

§ Прочетете моментното състояние на помпата.
§ Настроите нейните параметри към променящите се
условия в сондажа.
§ Програмирате промяната на скоростта й.
§ Осигурите постоянно налягане.
§ Осигурите постоянно водно ниво.
§ Cледите параметрите й дистанционно чрез модемна
връзка и PC.
§ Гъвкав избор на датчици според нуждите.

SQE система за постоянно налягане
SQE системата за осигуряване на постоянно налягане с устройството за управление CU 301 е най-новият член от семейството на SQ. Тя притежава всичко, от което се нуждаете за монтаж на цялостна помпена система за поддържане на постоянно налягане. Лесно подвързване на кабелите и тръбите. Не се изискват специални инструменти. И можете да поставите разширителен съд толкова малък, че да бъде скрит вкъщи.

SQE системата за постоянно налягане е лесна за:
§ Монтаж
§ Управление и транспортиране
§ Промяна на системното налягане
§ Осигуряване на налягане във филтърни инсталации
§ Управление парамерите на помпената система
§ Поддръжка и ремонт

Система за изследване на околната среда SQE-NESQE-NE е проектирана за приложения в опазването на околната среда, където могат да присъстват агресивни течности или замърсени подпочвени води.
SQE-NE може да работи с устройството за управление CU 300 и потенциометър за настройване на скоростта на помпата, а оттам и на пълен контрол върху изпомпвания дебит.

Накратко, помпите SQ предлагат безпроблемна работа за дълъг период от време. Качеството на изработката и дизайна обезпечават лесен монтаж и сигурна работа. А невероятната здравина и простота на помпите SQ означава че ще прекарате по-малко време в грижи за поправки - нещо, коетов всеки потребител ще оцени.

Закони Нормативна база Коментари