Небето влиза вкъщи с … плъзгащи врати

Иновационната концепция VEKASLIDE 82 на плъзгане чрез повдигане позволява лесно управление и висока енергийна ефективност на порталните врати.
15.09.2013
Века България ЕООД
159
veka, vekaslide 82, плъзгащи се врати, ПВЦ профил ВЕКА, ПВЦ дограма
Модерният стил на комфорт наложи още две характеристики – панорамност и енергоефективност.
Източник: Veka

Иновационната концепция VEKASLIDE 82 на плъзгане чрез повдигане позволява лесно управление  и висока енергийна ефективност на порталните врати.
Порталът между къщата и двора е съществен елемент от архитектурата на дома. Порталната врата трябва да е преди всичко сигурна, да е устойчива не просто на вандализъм, но и срещу взлом, да е с много добра шумо-, топлоизолация и с висока вятъроустойчивост. Но и не само това. Модерният стил на комфорт наложи още две характеристики – панорамност и енергоефективност. Колкото по-просторно  е остъкляването между вътре и вън, толкова по-естетично и емоционално ще е съпреживяването на околния пейзаж, факт. Но как да се постигне това без да се повишат енергийните разходи на дома?
В търсене на оптималното решение между комфорт, функционалност и сигурност на ползване на вратата, специалистите от VEKA, световен лидер в производството на PVC профили за прозорци и врати, разработиха иновативната концепция VEKASLIDE 82 .
Плъзгащи врати с повдиганеVEKASLIDE 82: сигурност с  енергийната ефективност на пасивна къща

Плъзгащите врати с повдигане VEKASLIDE 82 притежават едни от най-добрите характеристики за сигурност и енергийна ефективност.

Дебелината на профилите с монтажна широчина от  82 мм е идеална за ново строителство. Системата гарантира най-висока степен на хидроизолация, вятъроустойчивост и оптимална звукоизолация. Елегантният  профил гарантира пропускане на максимално количество светлина. Ето и някои технически характеристики на плъзгащите врати VEKASLIDE 82:
•    Коефициентът на топлопреминаване на рамката  Uf от  1,4 W/m2K заедно с висококачественият стъклопакет гарантират постигане на най-добри топлоизолационни параметри. С поставянето на изолационни вложки в прага този показател може допълнително да бъде намален.
•    Възможността за монтаж на стъклопакет с дебелина до 52мм позволява използването на топлоизолационно стъкло с коефициент на проводимостта на стъклопакета на пасивна къща Ug=0,8 Вт/м²K
•    Прагът с височина  50 мм е  с двойно термоизолиран и е  ефективна топлоизолация, което също е гаранция за пълна херметизация при затворено положение;
•    Антивзломната конструкция на профила също работи за повишаване на топлоизолационните показатели на вратата.
Панорамните плъзгащи врати VEKASLIDE 82: елегантни, леки и бързи .
Панорамните плъзгащи врати VEKASLIDE 82 откриват нови усещания за комфорт. Те с лекота превръщат дневната в част от градината като пускат небето вкъщи. Когато са затворени, предоставят възможно най - добрата гледка към околността в съчетание с непреодолима защита от студ, вятър и неканени гости.

От две до четири крила!

Инженерната концепция на VEKASLIDE е основана на модулен принцип и позволява лесно проектиране и бърз монтаж на конструкцията, независимо от степента на сложност. В обща композиция могат да се включат от две до четири крила като се използват съчетания от врати с различна геометрия и цветове.
•    Максимална  ширина на  конструкцията - до 6,5 м
•    Максимална височина на  конструкцията -  до 2,7 м
•    Лесно плъзгане чрез повдигане
•    Плъзгащи врати VEKASLIDE 82 са изключително лесни за управление. Специалистите от VEKA  използват иновативна система за отваряне на вратата, която позволява лесно придвижване и на най-масивното крило. Управлението се осъществява само с натискането на една дръжка, която повдига крилото с няколко милиметра. След това невидимо за окото движение крилото с лекота се плъзга по релсата.
•    Плъзгане без граници с вратите VEKASLIDE
•    Плъзгащите врати VEKASLIDE са идеално решение за къщата, вилата, а също така  и за терасата. Те се радват на широка популярност при проектирането и изпълнението на частни жилища, защото дават възможност за индивидуални и стилни интериорни решения. С тях може да се затвори преход до 6,5 метра и то без да се закрива гледката към околния пейзаж. На практика не съществуват граници пред желанията относно дизайн, варианти на отваряне, възможности за монтаж и удобство при използване. Поради факта, че VEKASLIDE е 100% съвместима с всички марки обков и прозоречните профили на VЕКА, прозорците и вратите на вашия дом се комбинират хармонично помежду си, което придава на фасадата единен и завършен вид.
•    Максимална ширина на крилото -  до 3,0 м

+4
Автор: Века България ЕООД
PETITE SATIN - Фина интериорна боя, създаваща луксозна сатенена повърхност

Полученото гладко покритие е устойчиво на често миене. PETITE SATIN е първата сертифицирана екологична боя на гръцкия пазар, 1998 г, без мирис и нетоксична.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
Кливенто

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
Баумит СтарТоп - ново поколение силиконова мазилка

Kомбинира три функции: перлен ефект при дъжд, поемане на влагата при наличие на роса или мъгла и бързо изсъхване на повърхността.

https://baumit.bg/statii/1085/premium-silikonova-mazilka
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
Вълков Хидроизолационни покрития

Производител на индустриални подови покрития, течна гума, прозрачна хидроизолация.

https://hidroizolaciq-techna-guma.com/akrofleks-2k-pu-t
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари