Най-новото при подовите настилки

Съвременните подови решения следват изцяло актуалните тенденции в интериора, представяйки иновативни продукти със завидни технологични параметри.
11.06.2019
Екатерина Бонева
9943
винилови настилки, НОЛИНА, Подови нодстилки
Източник: http://www.nolina.bg

Подовото оформление е съществен елемент от обзавеждането на дома. На практика от него започват много други части от интериорната концепция. Нерядко видът и цветовете на пода определят стила на мебелировката. В други случаи настилката се оказва важен фактор за термоизолацията и отоплението на жилището. Днес подът е функционален дизайнерски инструмент и инвестиция, от която не трябва да се икономисват средства.  
 


Разнообразието от подови покрития на пазара е наистина огромно. Всяко едно от тях е уникално по своему и трудно може да се даде еднозначен отговор на това коя настилка е най-добрата. Независимо дали става въпрос за цветове, форми и естетика, акцентът е поставен ясно – природата. Съвременните подови решения следват изцяло актуалните тенденции в интериора, представяйки иновативни продукти със завидни технологични параметри. Ето в какво се изразяват достойнствата на модерните подови настилки:
 

      


HD технология вече и при подовите настилки
Технологията за дигитален печат с висока разделителна способност осигурява идеална точност на изображенията при цифрови декори, в съчетание с автентични структури и повърхности. Благодарение на иновативната технология, подовите покрития почти не се различават от тези от истинско дърво, камък или бетон. Прецизното оформление на декорите придава неповторима оригиналност на подовата настилка. Каменният декор е пресъздаден чрез удивителни цветови контрасти, а хладната красота на преливащите сиви нюанси излъчва елегантност и изискан блясък. Дървесните дизайни в сивокафяви тонове и модерна износена визия създават абсолютна естетика и усещане за уют. 
 


Сърцевина от естествени материали
Последната иновация при подовите настилки са продуктите с минерална сърцевина и съвременни полимери, благодарение на които подът е на практика вечен. Такива са SPC (Stone polymer core) подовете, които притежават отлични технологични параметри и завидна устойчивост при високи натоварвания. Първоначалната визия на настилката се запазва непроменена дори и при често почистване и разливане на течности. Ядрото от естествени скални минерали, в съчетание със здрава клик система осигурява висока стабилност на размерите и минимални линейни разширения, дори и при помещения с интензивно слънчево огряване. Ниското термично съпротивление на повърхността ги превръща в идеалния избор за подово отопление, а малката дебелина на отделните ламели дава възможност за монтаж при условия, в които останалите подови настилки не могат да бъдат инсталирани. 
 


Дълготрайност 
Изискванията за максимална здравина и износоустойчивост са още едни от акцентите на модерния под. Ако подмяната на която и да е друга част от обзавеждането може да стане лесно и бързо, то обновлението на подовата настилка е доста сериозен ремонт, към който трябва да се подхожда с внимание. Тя е подложена на високо натоварване, замърсяване, мокрене и други фактори. Именно поради това, най-новите материали за изработка на подови покрития притежават самовъзстановяваща се повърхност, висок клас на износоустойчивост и противоплъзгане и много по-добра акустика в сравнение с традиционния ламинат. 
 


Гъвкавост и функционалност
Нерядко изпълнението на грандиозен ремонт за подмяна на подовата настилка не е по силите на всеки. Виниловите настилки на плочи и ламели бързо намериха приложение не само в интериора на дома, но и в много търговски и офис сгради. Това се дължи на многобройните им предимства пред останалите видове настилки. Инсталацията върху вече съществуваща равна повърхност не е никакъв проблем. Голямото разнообразия в размерите на отделните плочи и ламели дава възможност за реализиране на всякакви интериорни решения. Монтажът се извършва посредством здрава клик сглобка или чрез лепене. По този начин настилката може да бъде подменена в рамките на няколко часа. Освен всичко друго, тези настилки са екологични и 100% рециклируеми. 
 Изборът на подходяща подова настилка в морето от предложения на пазара може да се окаже трудоемка и стресираща задача. За да си гарантирате, че скоро няма да Ви се налага последващ ремонт, мислете практично и заложете на доказано качество. 


 

Автор: Екатерина Бонева
Закони Нормативна база Коментари