Модернизация на сгради чрез подмяна на фасадните конструкции

Фасадната система позволява пълно обновление на фасадни площи, като едновременно с това свежда прекъсването на работата в сградата до абсолютен минимум.
15.09.2012
АлуКьонигЩал ЕООД
229
Модернизация на сгра, фасадни конструкции, сгради, конструкции, schüco erc 50
Модернизация на сгради чрез подмяна на фасадните конструкции
Източник: АлуКьонигЩал ЕООД

Строителството на нови сгради през последните години бележе спад, за които няма изгледи да  достигне предишните си нива от времето след 2000-ната година. Градовете в нашето съвремие са силно урбанизирани и не се намират много на брои свободни парцели с добра локация за построяване на нови и модерни сгради, които отговарят на съвременни стандарти на комфорт, функционалност и енергийна ефективност. 

Поради тази причина, като се вземат предвид големия брои съществуващи сгради, построени в миналия век в най-атрактивните градски зони, е логично да си зададем въпроса как бихме могли да ги преведем в модерно състояние по най-ефективния, икономически целесъобразен и бърз начин. При това трябва да отчетем факта, че тези сгради в повечето случай се експлоатират цялогодишно и не е желателно или дори възможно, да се прекъсва работата в тях следствие на строително-монтажни работи и съпровождащата ги често необходимост от временно опразване на помещенията  и създаване на шум.

Фирма Schüco International, и съответно Фирма АлуКьонигЩал ЕООД като нейн представител за България във връзка с изложеното по-горе, си поставиха за цел да разработат фасадна система за модернизация, наречена  „Schüco ERC 50”. Фасадната система позволява пълно обновление на фасадни площи, като едновременно с това свежда прекъсването на работата в сградата до абсолютен минимум. 

По същество става дума за фасада от тип „втора обвивка на сградата”. На първи етап от модернизацията се демонтират всички стари външни фасадни конструкции и облицовки до груб строеж с изключение на прозоречните конструкции. По този начин сградата остава затворена и незасегната от вътрешната страна, което позволява непрекъснатост на експлоатацията й. Като втори етап следва изграждането на новата фасадна конструкция от външната страна, като в нея се интегрират всички необходими фукционални части като прозорци, топлоизолация и облицовки на плътните зони, слънцезащитните устроиства, евентуално окабеляване итн. до пълно завършено изделие. Остава на третия етап да се демонтират старите прозоречни конструкции от вътрешната страна и да се възстанови оформлението на детайла за връзка на стената към новата фасадна конструкция. Третия етап представлява единственото реално смущение на работния процес, като тои е ограничен до няколко дни.  

Модернизацията с „Schüco ERC 50” дава възможност да изградите фасади които да стигат до ниво „пасивна сграда”, или до желаното от вас ниво на енергийна ефективност, защото позволява приложението на всякакъв вид и дебелина на топлоизолационния слой и на желания от вас клас на прозорците, които да се интегрират.

Вярваме , че с система „Schüco ERC 50” даваме своя съществен принос към възможностите за преобразяване на градската среда и се надяваме, България да се нареди сред пионерите които доказват, че не е необходимо да  се изостави съществуващия сграден фонд като безнадеждно остарял, е да се гледа на него като ресурс, които чака да се прояви в нова светлина .

Екипа на АлуКьонигЩал ЕООД е вашия партньор  за консултации  и бъдещи реализации в областта  на модернизацията и новоизградените сградни обвивки. 

Пожелаваме ви успешни проекти!

Автор: АлуКьонигЩал ЕООД
Мебеле ЕООД

Професионално почистване на мека мебел в София и страната

https://mebele.bg
TEAK & DECKING OIL - за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки

Смес от натурални масла и специални добавки за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки. Прониква в дървото и го предпазва от влага и вода, за външна и вътрешна употреба. Подходящ за обработка и защита на дървени мебели.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
PIATRAONLINE

Първият и единствен онлайн-магазин за ЕСТЕСТВЕН КАМЪК в България. Истински генератор на вдъхновение.

http://piatraonline.bg/
КлиВенТо

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари