Модерна архитектура, компактни обеми, съвременни решения.

Къщата е със съвременна архитектурна визия – изчистени линии и правилни обеми. Проектът е съобразен с нормативните изисквания.
17.02.2012
арх.Данаил Едрев
817
ФАСЕТ, дървена къща, сглобяема къща, дървена конструкция, архитектура
Съвременна архитектурна визия с изчистени линии.
Източник: ФАСЕТ

Принципите, които са следвани при разработване на архитектурно пространствените решения са функционалност, непосредствена връзка с обкръжаващата среда и характерна визия. На първото ниво на къщата, на полуподземния етаж е разположена дневна с трапезария и кухня. Поради спецификата на стръмния терен са предвидени и директни изходи към двора от юг, а от север етажа е напълно засипан от прилежащия терен. В северната част са разположени стълбище и тоалетна, а в източната сервизно помещение.
На втория етаж са обособени три спални помещения, една баня и входно предверие.
Конструкцията на полуподземния етаж е монолитна – съставена е от плътни стоманобетонни стени, фундаментна плоча и безгредова етажна плоча, всички изпълнени от водоплътен бетон. Отвън бетона е оставен  видим, а отвътре е с предстенна обшивка от гипсокартон с пълнеж от 12 см минерална вата. Надземният етаж е с дървена конструкция с обшивка отвътре с пожароустойчив гипсофазер, положен върху OSB плоскости. Отвън е предвидена обшивка с панели от пресована негорима вата, закрепена за дървената конструкция, като най-външния пласт е дъсчена обшивка от импрегниран иглолистен материал. Пълнежът в стената е 12 см минерална вата. Покривът е плосък с дървена конструкция и е топлоизолиран с 15 см минерална вата. При ситуирането на къщата върху терена е търсено максимално отоваряне на сградата към двора и благоприятните посоки за ослънчаване.
Видимият бетон и дървото по фасадата на сградата много приятно хармонират с околната среда.
Къщата има :
един полупoдземен етаж - 59,50 м²,
един надземен 60,50 м², а
РЗП - 120,00 м².
Приблизителната  стойност на квадратен метър, с включено обзавеждане в кунята и банята, е 450€.

+3
Автор: арх.Данаил Едрев
Закони Нормативна база Коментари