Модерен дизайн на камината

Съвременният дизайн на камината предлага стилни, удивителни, нестандартни и уникални дизайнерски хрумвания.
08.07.2010
Вероника Попова
147
камина, дизайн камина
Модерен дизайн на камината
Източник: Още за къщата

Съвременният дизайн на камината предлага стилни, удивителни, нестандартни и уникални дизайнерски хрумвания.

Тъй като е много популярна като акцент в домашния интериор през последните години, камината е обект на множество интерпретации, които се колебаят в абсолютно неограничен диапазон. Някои от дизайнерските разработки са в рамките на класиката с нехарактерни допълнения или са изработени от нетрадиционни за камината материали (кожа, текстил и др.), други са със съвсем неподозирано аплоа ( преносим вариант във форма на куфар), докато трети черпят вдъхновение от гръцките си първоизточници.
Интелигентни решения съчетават кожа, неръждаема стомана и са във форма Z, други модели предоставят възможност за завъртане около собствената им ос, в зависимост от желанието на домакина, а в някои акцентът е формата, която е съвършена и елиптична. При някои от тях огнището се оглежда в екрани от закалено стъкло, което подчертава и засилва магията на огъня.
Смели решения предлагат вградена камина в етажерка за книги, с възможност да се наблюдава огъня от две страни. Портативни варианти на камина, предназначени за масата за кафе в хола, дават възможност всеки да има свой миниогън, да го разположи, където пожелае, и да му се наслаждава, колкото време иска.

Абсолютно футуристични визии или пътуване назад във времето – и двете аналогии са възможни при вида на дизайнерска камина, на която „огнището” е разположено в центъра и е свързано с всеки стол, а столовете са в кръг наоколо, сякаш за свещен ритуал.

Горивните материали в повечето екзотични модели са също неочаквани – дизайнерски модел гори денатуриран етанол, който е възобновяем енергиен източник, безвреден за околната среда. Освен самата форма на огнището, дизайнът се осмелява да играе и със самите пламъци – определени модели наблягат на формата на самия огън и го ограничават в права линия, фаворит на съвременната архитектура. Бездимни камини осигуряват чудесен огън, а пламъците им могат да горят в различни посоки – могат да се въртят и издигат посредством специална технология, в унисон с настроението ви.

Уникални технологични решения, при които огънят е затворен буквално във витрина от специално стъкло, позволяват да разположите огъня във всяка част на помещението и да го ползвате като преградна стена.
Огънят в камината вече може да е подвластен на вашите желания!

Автор: Вероника Попова
Баумит СтарТоп - ново поколение силиконова мазилка

Kомбинира три функции: перлен ефект при дъжд, поемане на влагата при наличие на роса или мъгла и бързо изсъхване на повърхността.

https://baumit.bg/statii/1085/premium-silikonova-mazilka
Вълков Хидроизолационни покрития

Производител на индустриални подови покрития, течна гума, прозрачна хидроизолация.

https://hidroizolaciq-techna-guma.com/akrofleks-2k-pu-t
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
GEL AD AQUA безцветнен лак в 12 готови нюанса

Лак гел за импрегниране на дърво на водна основа. Тиксотропна смес от акрилни емулсии и восъци. Създава водоустойчива повърхност, като в същото време позволява на дървото да диша. Придава кадифено покритие. Готов за употреба гел, не пръска при полагане. Предпазва дървото от дървесен червей, гъбички и плесен. Съдържа абсорбенти за ултравиолетови лъчи и влажност.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
Кливенто

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари