Мобилен офис – от стая в стая

Предлагаме ви една идея на Юко Шибата от Япония, в която работното пространство плавно се включва в обичайните зони на дома
15.09.2012
Антоанета Салфидж
13
интериор, дизайн, архитектурни решения, дом, къща
Едната страна условно е офис, а другата библиотека.
Източник: http://yukoshibata.com/intl/en/news/а

Предлагаме ви една идея на Юко Шибата от Япония, в която работното пространство плавно се включва в обичайните зони на дома. 

В големите жилища не е проблем да се отдели кът за кабинет. Ако апартаментът е малък обаче, работното бюро обикновено се набутва някъде по ъглите, в някоя от стаите и често дори няма място за обслужващи работата шкафове и етажерки.

Проектът на японския дизайнер е ценен именно, защото е приложим за малки пространства. Квартирата, в която японецът прилага своя проект, търпи тотално преустройсво. Бутат се почти всички стени без носещите, разбира се. Зонирането и преграждането на пространството се осъществява с две системи от подвижни панели от плоскости.

Едната констукция е поставена в гостната. Преградата реално разделя стаята на две части. Разположена е перпендикулярно на голямата трапезарийна маса. Най-хубавото е, че може да се движи от единия до другия край на стаята или пък да стои в центъра на помещението. Едната страна на разделеното пространство може условно да се нарече библиотека, а другата – стая за преговори или работен кабинет. При желание стената плътно се доближава до секцията с книгите. Скрива ги и така изцяло отваря пространството в дневната.

Другата преграда е поставена в спалнята.Тя се отваря на 90 градуса като книга. Така се отделя мястото за спане и се открива работна зона, своеобразен неголям кабинет с библиотека.

Този проект за работно място може да се окаже неприложим за вашето жилище, но ако решите да се възползвате от него, със сигурност могат да ви хрумнат ред любопитни идеи, които да направят по-приятен и удобен труда ви вкъщи.

http://yukoshibata.com/intl/en/news/а

+1
Автор: Антоанета Салфидж
Закони Нормативна база Коментари