Международните изложения Светът на мебелите и Техномебел вече са самостоятелни формати

Основните предпоставки: възможност за прецизиране, възходящите тенденции, нарастващият интерес към посещение и участие на фирми от България и чужбина.
14.02.2020
Inter Expo Center Ltd.
457
изложения, Светът на мебелите, Техномебел
Остава по-малко от месец до старта на първото самостоятелно издание на Светът на мебелите.
Източник: Inter Expo Center Ltd. www.iec.bg

Изграждане на устойчива бизнес платформа, прецизиране, развитие на потенциала и секторен растеж. Тези ключови елементи са в основата на всяко изложение. Затова от тази година двата основополагащи бизнес формата за мебелната промишленост у нас – международните изложения Светът на мебелите и Техномебел, ще се провеждат самостоятелно. Това ще се случи съответно между 18-21 март и 27-30 април.

Възможността за прецизиране, желанието за надграждане на бизнес платформата, възходящите тенденции, нарастващият интерес към посещение и участие на фирми от България и чужбина през последните години са основни предпоставки за решението. „По този начин Техномебел и Светът на мебелите ще могат да донесат още повече ползи на бизнеса. Всяко от двете изложения ще може да развие своя потенциал“, коментират организаторите.


Техномебел и Светът на мебелите през 2019г.    Източник:  www.iec.bg

Последното общо издание привлече над 12 000 посетители от България и чужбина. Заети бяха всички изложбени зали на Интер Експо Център. Върху близо 15 000 кв.м. щандове разположиха над 190 компании от България, Австрия, Германия, Гърция, Италия, Полша, Румъния, Турция и Украйна. Те предложиха машини, технологии, материали, мебели, текстил и декорации на повече от 450 световни бранда. За първи път се проведе форумът Conceptual Talks, в който взеха участие над 180 души. А по програмата Hosted buyers пристигнаха собственици и изпълнителни директори на 47 компании от 19 държави от Европа и Азия.

Светът на мебелите 2020
От 18 до 21 март изложение Светът на мебелите ще събере различни стилове класическо и модерно обзавеждане, бутикови и дизайнерски мебели. Изложението среща производители, дистрибутори и представители на различни брандове с потенциални бизнес-партньори от страната и чужбина. Самостоятелното провеждане на Светът на мебелите дава възможност за включване на нови тематики и развиване на съпътстващата програма. След като последното издание регистрира 50% ръст на чуждестранното участие, чрез новия си формат бизнес-платформата ще може да разшири международния си характер.

В профила на Светът на мебелите влизат: корпусни и тапицирани мебели, матраци и подматрачни рамки, маси и столове, офис мебели, интериорен текстил и други.


Източник: www.iec.bg

Техномебел 2020
От 2020 г. Техномебел ще се провежда през година. „Това дава възможност на изложителите да представят световните новости от interzum и Ligna по подобаващ начин пред производители, дизайнери и архитекти. Новият формат ще затвърди Техномебел като едно от водещите изложения за бранша на Балканите, превръщайки го в пресечна точка за бизнеса на Източна Европа“, коментират организаторите.
Увеличените изложбени площи и самостоятелната рекламна кампания ще дадат възможност да се развие пълният потенциал на тематиките в Техномебел, включващи профилите: дървообработващи машини и оборудване, материали за производство на мебели, инструменти, консумативи и бояджийска техника, машини и материали за тапициране на мебели, мебелен обков, детайли и механизми, лепила, лакове и други.

Подготовката за Светът на мебелите и Техномебел през тази година тече на пълни обороти. Как да се включат компаниите могат да открият на www.furnitureexpo.bg и www.technomebel.bg.

 

Закони Нормативна база Коментари