Луксозен интериор във вода от интериорно студио IDEA

"След като успяхме да създадем дълъг списък от луксозни домове и множество публични проекти, направени от нас, беше въпрос на време да проектираме нашия първи „плаващ” интериор".
15.04.2016
Интериорно студио IDEA
471
интериор, яхта, интериорно студио, idea, дизайнерски подход
Източник: www.ideainteriors.co.uk

Как започна всичко?
След като успяхме да създадем дълъг списък от луксозни домове и множество публични проекти, направени от нас, беше въпрос на време да проектираме нашия първи „плаващ” интериор.


Яхтета „Sunseeker”.  www.ideainteriors.co.uk

А какво повече можеше да си пожелаем от възможността да работим именно върху яхта „Sunseeker”! За никого не е тайна, че британската корабостроителница залага на прецизността и традицията във всяка една от лодките си – перфектната задача за IDEA!

    
Основният салон. www.ideainteriors.co.uk

Основният салон
Тъй като клиентът не желаеше пълен ремонт, първата ни мисия беше да изберем най-подходящата палитра, запазвайки структурните части на стария интериор. Резултатът: контрастиране и подчертаване на вече съществуващия черешов фурнир чрез добавяне на абанос в основния салон. За пълния завършек избрахме пода да бъде с паркет от масивно венге. Таванът се превърна в истинско бутиково бижу, след като го тапицирахме с уникална перленобяла кожа, която комбинирахме с лимитирана серия текстил “Hermes”.


За обзавеждането „Smania” изработи специален диван за основния салон. www.ideainteriors.co.uk


Тези акценти промениха изцяло облика на най-просторната част от яхтата! За обзавеждането „Smania” изработи специален диван за основния салон на плавателния съд.  Ние го допълнихме с два изискани кадифени фотьойла. Луксът стана пълен, когато холната маса добави акцент с роговите си детайли. Тези елементи  се повторят и в настолните лампи, които поставихме от двете страни на дивана „Smania”.Трапезарията. www.ideainteriors.co.uk


Трапезарията
За трапезазрията се спряхме на бели кожени столове. Плотът на масата е изработен със сложна абаносова интарзия и лакиран 8 кратно. IDEA винаги работи под мотото „Дяволът е в детайлите” и затова преобразихме всички дръжки на яхтата, тапицирайки ги с кожа от скат.Таблата на леглото с геометричен растер, изработен с кожа от скат. www.ideainteriors.co.uk

Каютите
Истинско предизвикателство се оказа каютата на собственика. Поставихме си за цел да тапицираме цялата табла на леглото с геометричен растер, изработен с кожа от скат (същата, с която преобразихме дръжките на яхтата преди това). Прецизната изработка на тази табла е поредното постижение, което добавихме към портфолиото си! В допълнение добавихме абанасови врати на корпусната мебел, за да контрастира на светлата скатова кожа. Таванът и подът сменихме напълно. Инсталирахме и ентъртеймънт система, с която собственикът да може лесно да управлява цялата електорника в каютата си.Каютата на собственика. www.ideainteriors.co.uk


Банята
След нашата намеса банята се превърна в едно от най-луксозните кътчета на яхтата! Покрихме пода с редкия италиански мрамор „Calacatta”, a стените – с мозайката “Bisazza”.С намесата на “IDEA” на правилните места на тази яхта, с поставянето на най-точните акценти и употребата на много редки, скъпи материали, ние създадохме модерен, но непреходен лукс, който вече красиво плава във водата! Сега сме в очакване на следващото предизвикателство!


   
Детайли от дневната и една от каютите.  www.ideainteriors.co.uk

IDEA е компания за интериорен дизайн, базирана в София, България. Опитът ни се простира от клубен и хотелски интериорен дизайн, през продуктов дизайн, до цялостни проекти на частни домове, дори и яхти. Изработването на уникална и индивидуална концепция за всеки наш проект, е основополагащ фактор в успешния дизайнерски подход на IDEA. От глобалната картина към най-малкия детайл, естетичната линия е водеща в нашите проекти. Невидимото преплитане на технологии, изработка и дизайн оставя отпечатък във всичко, което създаваме чрез комбинациите ни от висок клас видео технологии, ръчно изработени вещи, специални ефекти и бутиково обзавеждане.

„Ако има мерна единица за свършената от нас работа, според мен тя трябва да е „доволни клиенти”. При нас те са близо 100%!“, Александър Ковачев, основател и идеен двигател на IDEA. 

+1
Закони Нормативна база Коментари