Луксозен интериор във вода от интериорно студио IDEA

"След като успяхме да създадем дълъг списък от луксозни домове и множество публични проекти, направени от нас, беше въпрос на време да проектираме нашия първи „плаващ” интериор".
15.04.2016
Интериорно студио IDEA
20
интериор, яхта, интериорно студио, idea, дизайнерски подход
IDEA проектират своя първи "плаващ" интериор
Източник: www.ideainteriors.co.uk

Как започна всичко?
След като успяхме да създадем дълъг списък от луксозни домове и множество публични проекти, направени от нас, беше въпрос на време да проектираме нашия първи „плаващ” интериор. А какво повече можеше да си пожелаем от възможността да работим именно върху яхта „Sunseeker”! За никого не е тайна, че британската корабостроителница залага на прецизността и традицията във всяка една от лодките си – перфектната задача за IDEA!

Основният салон
Тъй като клиентът не желаеше пълен ремонт, първата ни мисия беше да изберем най-подходящата палитра, запазвайки структурните части на стария интериор. Резултатът: контрастиране и подчертаване на вече съществуващия черешов фурнир чрез добавяне на абанос в основния салон. За пълния завършек избрахме пода да бъде с паркет от масивно венге. Таванът се превърна в истинско бутиково бижу, след като го тапицирахме с уникална перленобяла кожа, която комбинирахме с лимитирана серия текстил  “Hermes”.

Тези акценти промениха изцяло облика на най-просторната част от яхтата!За обзавеждането „Smania” изработи специален диван за основния салон на плавателния съд.  Ние го допълнихме с два изискани кадифени фотьойла. Луксът стана пълен, когато холната маса добави акцент с роговите си детайли. Тези елементи  се повторят и в настолните лампи, които поставихме от двете страни на дивана „Smania”.

Трапезарията
За трапезазрията се спряхме на бели кожени столове. Плотът на масата е изработен със сложна абаносова интарзия и лакиран 8 кратно.
IDEA винаги работи под мотото „Дяволът е в детайлите” и затова преобразихме всички дръжки на яхтата, тапицирайки ги с кожа от скат.

Каютите
Истинско предизвикателство се оказа каютата на собственика. Поставихме си за цел да тапицираме цялата табла на леглото с геометричен растер, изработен с кожа от скат (същата, с която преобразихме дръжките на яхтата преди това). Прецизната изработка на тази табла е поредното постижение, което добавихме към портфолиото си! В допълнение добавихме абанасови врати на корпусната мебел, за да контрастира на светлата скатова кожа. Таванът и подът сменихме напълно. Инсталирахме и ентъртеймънт система, с която собственикът да може лесно да управлява цялата електорника в каютата си.

Банята
След нашата намеса банята се превърна в едно от най-луксозните кътчета на яхтата! Покрихме пода с редкия италиански мрамор „Calacatta”, a стените – с мозайката “Bisazza”.С намесата на “IDEA” на правилните места на тази яхта, с поставянето на най-точните акценти и употребата на много редки, скъпи материали, ние създадохме модерен, но непреходен лукс, който вече красиво плава във водата! Сега сме в очакване на следващото предизвикателство!

IDEA е компания за интериорен дизайн, базирана в София, България. Опитът ни се простира от клубен и хотелски интериорен дизайн, през продуктов дизайн, до цялостни проекти на частни домове, дори и яхти. Изработването на уникална и индивидуална концепция за всеки наш проект, е основополагащ фактор в успешния дизайнерски подход на IDEA. От глобалната картина към най-малкия детайл, естетичната линия е водеща в нашите проекти. Невидимото преплитане на технологии, изработка и дизайн оставя отпечатък във всичко, което създаваме чрез комбинациите ни от висок клас видео технологии, ръчно изработени вещи, специални ефекти и бутиково обзавеждане.

„Ако има мерна единица за свършената от нас работа, според мен тя трябва да е „доволни клиенти”. При нас те са близо 100%!“, Александър Ковачев, основател и идеен двигател на IDEA. 

+6
Закони Нормативна база Коментари