Лондонският Фестивал на дизайна

London Design Festival (16-24 септ. 2017) е най-голямото ежегодно събитие, посветено на дизайна в британската столица.
28.09.2017
Теменужка Захариева
380
дизайн, изложение за дизайн, designspace london, london design fair
Mycelium + Timber -лампа с абажур, създаден на основата на мицеларни гъби, проект на Нелина Иванова и sebastian Cox,
Източник: Dezeen

Току-що завършилият London Design Festival (16-24 септ. 2017) е най-голямото ежегодно събитие, посветено на дизайна в британската столица. Стартирал през 2003 г., той се превърна във важно събитие в световен мащаб, имащо амбицията да превърне Лондон в световна столица на дизайна. Тази година той включва над 400 различни изложби, инсталации, търговски изложения, експертни лекции и разговори, разпръснати из целия град. Петте търговски изложения в рамките му са 100% Design, London Design Fair, Designjunction2017, Decorex International и Focus / 17. 100% Design, най-голямото търговско изложение за дизайн и основна част от на Лондонския дизайн фестивал включва няколко специални инсталации в зала Олимпия и всяка от тях изследва обединяващата тема Елементи, т.е. всичко – от проучването за създаването на един продукт до материалите и историите, свързани с това. Designjunction представя повече от 200 от най-емблематичните дизайнерски марки на света и много нови имена и продукти. Невъзможно е да се обхване целия фестивал накратко, но може би най-интересно би било да се представят някои от новите продукти, показани по време на фестивала, директно свързани с интериора.


OliviaAspinall Studio представя маса с плот от мозайка, направена с цветове по желание на клиента. Източник: London Design Festival


На снимката: маса с плот от така модерното напоследък Terrazzo – модерна версия на познатата ни от недалечното минало мозайка, но вече изпълненена с нови материали и много разнообразни цветове и кобинации, на Olivia Aspinall Studio.


5-тата стая. Източник:  London Design Festival


DesignSpace London представя новия ‚задължителен‘ елемент за всеки дом, в който се отнасят сериозно към готвенето и забавленията - The 5th Room (5-тата стая) - walk-in килер с контролирана влажност и температура на въздуха.


 
Tord Boontje, Luminous Reflections за Swarovski. Снимка: Mark Cocksedge; Полилеят Lustrous Aura създадена от Tord Boontje за Swarovski . Източник: Tord Boontje.com


Интересна е новата колекция Luminous Reflections на Swarovski създадена от Tord Boontje с първите нефасетирани кристали. Диозайнерът използва флуидни органични форми, които напомнят представата за отражения на светлината във вода. Показаният тук полилей Lustrous Aura има приблизителна цена $71,848.


What lies beneath (Какво има под повърхността). Източник: Jan Hendzel Studio

В колекцията си What lies beneath (Какво има под повърхността) Jan Hendzel Studio използва комбинации от дървесина и открити сглобки, за да покаже красотата на естественото дърво в оригинални ръчно обработени мебели за дома.


Особено актуална при много от новите прукти е темата за екологичност и рециклиране.


Стол от колекцията AXYL, дизайн на Benjamin Hubert за британския бранд Allermuir. Източник: Allermuir


Едни от най-забележителните нови продукти – заради красивия дизайн и технологията на изработка - са столовете от колекцията  AXYL дизайн на Benjamin Hubert за британския бранд Allermuir. Те се изработват от рециклиран алуминий за основата и различни рециклирани материали за седалката в зависимост от модела.


Много интересен е проектът Mycelium + Timber, за който българката Нинела Иванова, дизайнер и изследовател, и британският дизайнер Себастиан Кокс са обединили знания и талант в създаването на нещо доста необичайно - леки, компостиращи се столове и осветителни тела, направени от естествено дърво и дървесна гъба. (виж началната снимка)


“Exhale” бионичен полилей,дизайн на Julian Melchiorri. Източник:  Victoria and Albert Museum“


Julian Melchiorri , инженер и дизайнер, използва водорасли, за да проектира своя бионичен полилей Exhale, предназначен за пречистване на въздуха. Полилеят се състои от 70 "венчелистчета" в 3 различни размера. Всяко венчелистче съдържа зелени водорасли, които се активират чрез смесване на дневна светлина и от светодиоди, и се поддържат от капково подаване на хранителни вещества. Микроорганизмите абсорбират въглероден диоксид и "издишват" кислорода. Полилеят по този начин образува голям, естествен въздушен пречиствател. Exhale беше показан в музея

Автор: Теменужка Захариева
TEAK & DECKING OIL - за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки

Смес от натурални масла и специални добавки за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки. Прониква в дървото и го предпазва от влага и вода, за външна и вътрешна употреба. Подходящ за обработка и защита на дървени мебели.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
КлиВенТо

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
Мебеле ЕООД

Професионално почистване на мека мебел в София и страната

https://mebele.bg
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
PIATRAONLINE

Първият и единствен онлайн-магазин за ЕСТЕСТВЕН КАМЪК в България. Истински генератор на вдъхновение.

http://piatraonline.bg/
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари