Легло на открито

Организирайте през лятото спалня на двора или на верандата
14.06.2013
Антоанета Салфидж
330
градина, тераса, двор, мебели в градината, легло на двора
Най-добре е лятната спалня да се организира на закътано място
Източник: Internet

Отваряйте прозорците, изнасяйте масите и столовете на терасата, време е за живот на теферич. Колкото повече стоим на открито през лятото, толкова по-здрави ще сме през зимата, казват старите хора и вероятно това поверие не е случайно. Един сигурен начин да поемем максимална доза пресен въздух през лятото е като си организираме спалня в градината или на верандата.


OPEN SPACE, но на завет
Преди да се втурнете да изнасяте мебелите навън, внимателно изберете мястото на летния си рай. Най-добре е лятната спалня да се организира на закътано място с поне една стена и навес. Това може да е съществуваща веранда, открита площадка или пък дори по-голяма лятна беседка. Огледайте също посоката на слънцето. Най-приятно е слънцето да ви целува сутрин при събуждане. Ако парещите му летни лъчи огряват леглото на обяд или преди залез, знайте че почти няма начин да ги спрете или да намалите слънцегреенето. Вземете предвид при избора на лятна спалня и околната растителност. Възможно е например мястото, което сте избрали, да е на завет и заобиколено от буйна растителност, в която обаче да се въдят много мушици и комари. Досадната им компания може да превърне летния ви рай в ад и да ви накара да се приберете в къщата.


Леглото в тревата да е на крачета
Ако не разполагате с местенце на открито с покрив и поне една стена пак може да си спретнете лятна спалня, но мобилна. Леглото и фотьойлите, които ще разположите насред поляната е добре да са лесно преносими и тапицерии, които бързо изсъхват. В този случай външното легло е добре да бъде покрито с балдахин, който да пази както от слънце, така и от комари. Значително ще намалите рояка от неканени буболечки на леглото, ако го изберете с възможно най-високи и тънки крачета.

Люлка на верандата – мечта за двама
Какъв по-хубав миг от този в топла лятна вечер да се люлееш сгушен до любимия човек, заобиколен единствено от песен на щурци, аромат на цветя и звездно небе. Едва ли има модерен човек, който поне веднъж не си е мечтал за подобна романтична случка.


Тази мечта може да се превърне в реалност, ако поставите люлка на балкона. А ако имате възможност още по-добре е люлката да е с размери на легло. Вече има редица идеи на люлки- легла, при това с различна форма и дизайн – правоъгълни, квадратни, кръгли. Най-добре е да се поръчат по размери, според мястото. За да се монтира подобно легло обаче трябва да има таван и то здрав, без опасност от риск.

+5
Баумит СтарТоп - ново поколение силиконова мазилка

Kомбинира три функции: перлен ефект при дъжд, поемане на влагата при наличие на роса или мъгла и бързо изсъхване на повърхността.

https://baumit.bg/statii/1085/premium-silikonova-mazilka
GEL AD AQUA безцветнен лак в 12 готови нюанса

Лак гел за импрегниране на дърво на водна основа. Тиксотропна смес от акрилни емулсии и восъци. Създава водоустойчива повърхност, като в същото време позволява на дървото да диша. Придава кадифено покритие. Готов за употреба гел, не пръска при полагане. Предпазва дървото от дървесен червей, гъбички и плесен. Съдържа абсорбенти за ултравиолетови лъчи и влажност.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
Вълков Хидроизолационни покрития

Производител на индустриални подови покрития, течна гума, прозрачна хидроизолация.

https://hidroizolaciq-techna-guma.com/akrofleks-2k-pu-t
Кливенто

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари