Леглото от ковано желязо - уникално и неповторимо

Противно на схващанията за студеното излъчване на метала, леглата от такъв материал могат да внесат лукс и елегантност дори и в най-обикновения интериор.
17.03.2021
Екатерина Бонева
2466
легло, интериор спалня, легло от ковано желязо
Възможностите на кованото желязо са безгранични
Източник: Железните ООД, www.jeleznite.com

Художествената обработка на желязо е едно от най-древните изкуства. Вековната технология за изработка на ковани изделия продължава в съвременното производство на мебели, придавайки на интериора и обкръжаващата ни среда особено излъчване, едновременно красиво и солидно. С плавните си извивки и живописна орнаментика, изящните изделия неизменно спират погледа и пораждат любопитство и възхищение. Несъмнено, най-масовата мебел, изработвана от ковано желязо са леглата. Противно на схващанията за студеното излъчване на метала, леглата от такъв материал могат да внесат лукс и елегантност дори и в най-обикновения интериор.


Спалнята от ковано желязо е едновременно нестандартно и класическо решение     Източник: www.jeleznite.com

Леглото от ковано желязо е едновременно нестандартно и класическо решение. Подобна мебел може да се ползва в продължение на десетки години, а и може да се изработи като дизайнерско произведение. Кованите легла влизат в абсолютна симбиоза с романтичното предназначение на спалнята, придавайки достолепие и царствен вид на обстановката. Възможностите на метала са безгранични, а модерните технологии го превръщат в оригинална, неподражаема творба. Много често рамките на такива легла се изпълняват като уникати. Независимо дали ще го поръчате със сложна орнаментика или ще заложите на семпла визия, леглото от ковано желязо предизвиква усещане за класа и великолепие.

 
Легла от ковано желязо - детайли     Източник: www.jeleznite.com

Преувеличени са разбиранията, че спалните от ковано желязо имат по-тежко присъствие и са неподходящи за модерните интериори. В съвременния свят има много възможности за подреждане на спалня в жилище с разнообразна модификация. Леглото от ковано желязо може органично да се впише в неокласическия интериор или да създаде акцент в ултрамодерния дизайн на пространството за спане.


Спалнята от ковано желязо  - класическа и неповторима    Източник: www.jeleznite.com

Разнообразието от материали и цветове позволява ефектни съчетания на метала с плат, дърво или кожа, които имат способността да освобождават сетивата и да ни предразполагат към максимална релаксация. Кованите спални притежават уникална здравина и внасят неповторима идентичност на интериора, като същевременно осигуряват комфорт и сигурност.

Леглата от ковано желязо са безспорният лидер в своя сегмент. В момента популярността на този тип мебели достига своя апогей. На фона на забързания начин на живот, все повече хора държат на комфорта и спокойствието в своите домове.


Спалня с елементи от ковано желязо - изящна и ефирна    Източник: www.jeleznite.com

Грациозните извивки на кованите легла, богато украсените рамки и фината дантела на кования декор не само ще внесат хармония в интериора, но и ще създадат неподражаема атмосфера. Дали ще бъде пищността на Средновековието или творческо разбиране на настоящето – зависи от креативните ни пориви, вкус, усещане за красота и интимност.

Освен невероятните естетически качества, кованите легла имат и доста практически предимства.
Те са солидно и трайно обзавеждане, което може да издържи цял един век или да се превърне в наследство, предавано от поколение на поколение. Материалът е екологично чист и не вреди на хора с алергии. В допълнение към това, използваните за покриване на повърхностите бои не са токсични и не отделят вредни вещества. Друго съществено предимство е липсата на каквито и да е грижи. Структурата и външният вид на кованите легла не може да бъде повреден от набези на насекоми и животни, а на повърхността на изделията не се появяват счупвания и пукнатини. Освен всичко друго, кованите легла не се деформират и са силно устойчиви на влага. Корозивни процеси могат да се появат единствено в случай на системно наводнение.

 

Автор: Екатерина Бонева
Закони Нормативна база Коментари