Къща “Олга” - два етажа удоволствие

В този страхотен проект на къща разпределението на етажите е практично и създава всички удобства за обитаване.
04.01.2018
Стършанов архитекти
1993
проект, архитектура, проекти къщи, Стършанов Архитекти, къща Олга
Къща “Олга” е дело на архитектурно студио “Стършанов архитекти”.
Източник: Стършанов архитекти, www.arhitekti.bg

Проектант: архитектурно студио „Стършанов архитекти” 

Къща “Олга” е еднофамилен, двуетажен дом
, създаден според нуждите и желанията на бъдещите си собственици. Разгънатата застроена площ е 256 кв. м, в които са разположени 5 спални, 3 бани, веранда и тераса.

Екстериорът на дома не е в модернистичен стил, но класическият външен вид е осъвременен с подходящо подбрани облицовки. Играта между форми, цветове и текстури по фасадата създава впечатление за топлина и гостоприемност. Класическият покрив и керемидените козирки над верандата и входната площадка допълват уютното усещане.

В този страхотен проект на къща разпределението на етажите е практично и създава всички удобства за обитаване.


Класическият външен вид е осъвременен с подходящо подбрани облицовки.    Източник: Стършанов архитекти,  www.arhitekti.bg

Първият етаж е с по-голяма площ и в него са проектирани дневна и две спални.
Дневната е ориентирана на югозапад. Има огромни прозорци на две от стените, както и директен достъп до верандата към задния двор. Това я прави светла и топла, а и дава възможност за лесно използване на външното пространство на дома. Помещението е Г-образно, като по-голямата част от него е предназначена за отдих и хранене. В чупката е предвидена просторна кухня, в която лесно могат да готвят дори няколко души. Така семейството може да прекарва свободното си време заедно, а когато има гости, домакините ще бъдат близо до тях през цялото време. И все пак кухненските шкафове са достатъчно добре закътани, за да правят обстановката в другите зони малко по-формална.

На първото ниво са разположени и две спални, които могат да бъдат използвани като стаи за гости или като допълнителни помещения за забавления и работа на членовете на семейството. За допълнително удобство на обитателите на етажа има и баня, малък килер и място за вграден гардероб в антрето.

На второто ниво са проектирани още три спални с различни размери. Родителската е снабдена със самостоятелен санитарен възел, а другите използват заедно голямата трета баня. Има и приятна тераса, която е достъпна за двете южни спални и е с изглед към задния двор.

Къща “Олга” е дело на архитектурно студио “Стършанов архитекти”. Повече за тях и техните страхотни проекти на къщи  можете да научите на сайта им. 

 

Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
Вълков Хидроизолационни покрития

Производител на индустриални подови покрития, течна гума, прозрачна хидроизолация.

https://hidroizolaciq-techna-guma.com/akrofleks-2k-pu-t
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
Баумит СтарТоп - ново поколение силиконова мазилка

Kомбинира три функции: перлен ефект при дъжд, поемане на влагата при наличие на роса или мъгла и бързо изсъхване на повърхността.

https://baumit.bg/statii/1085/premium-silikonova-mazilka
PETITE SATIN - Фина интериорна боя, създаваща луксозна сатенена повърхност

Полученото гладко покритие е устойчиво на често миене. PETITE SATIN е първата сертифицирана екологична боя на гръцкия пазар, 1998 г, без мирис и нетоксична.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
Кливенто

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари