Къща „Лея“ – когато минимализмът е уют

Представяме Ви проект на къща от архитектурно студио "Стършанов Архитекти".
14.09.2023
Стършанов архитекти
6316
Стършанов Архитекти, проект къщи, готов проект на къща
Източник: Архитектурно студио "Стършанов Архитекти", www.arhitekti.bg

Минималистичната архитектура не е ново явление, но се радва на все по-голям интерес в последните години. Минималистичните домове и днес имат семпъл екстериор, но умеят да вдъхват уют и носят цялата функционалност, от която има нужда едно съвременно семейство. Точно такъв е готовият проект на къща „Лея“, дело на професионалистите от архитектурно студио „Стършанов Архитекти.

Семпла и уютна елегантност отвън

Екстериорът на този дом е изключително семпъл и елегантен – прави линии, правоъгълни обеми, изчистена фасада, плосък покрив. Красивите рамки около асиметрично разположените тераси разчупват приятно визията на дома, като в същото време създава уединение за пространството. Бяла рамка е използвана и за гаража, като едновременно го подчертава и приобщава към цялостната визия. Едноцветните повърхности в контрастни, но меки цветове, очертават зоните, а правоъгълните прозорци допълват цялостната хармония. Тази геометрична къща би изглеждала като студен сбор от правоъгълници, ако не бяха дървесните текстури по фасадата и огромните прозорци с тъмна дограма, които я омекотяват и я правят изключително уютна.


Визуализация: www.arhitekti.bg

Модерна функционалност отвътре

Функционалността на домовете на „Стършанов Архитекти“ е пословична и те не отстъпват от позициите си и в този проект. Разбира се, интериорният дизайн на къща „Лея“ ще бъде изпълнен според вкуса на стопаните ѝ. Но архитектите са се погрижили да създадат стабилна основа за комфорт, в който може да се намери всичко необходимо за съвременния начин на живот.


Трапезария     Визуализация: www.arhitekti.bg

Гаражът е част от дома и има изключително удобно разположение. Освен основната гаражна врата, той предлага и врата директно към антрето на дома. В задната му част е разположен склад, който преминава през цялата ширина на къщата и има допълнителен изход директно към задния двор. Това позволява пространството да бъде използвано не само като склад за автомобилни аксесоари, но и като място за съхранение на мотори, велосипеди, градински пособия и мебели и всякакви други вещи на семейството.


Дневната     Визуализация: www.arhitekti.bg

Първият етаж е традиционен за днешните изисквания и представлява огромно помещение с площ от почти 56 кв. м, което обединява всички дневни пространства – кухня, трапезария, зона за отдих. Кухнята е закътана в удобна чупка, а огромните френски врати осигуряват съвършен изглед към задния двор и позволяват на външното пространство да се прелее плавно в дома. Това е перфектното място, в което могат да се обособят няколко различни зони за разнообразни дейности, да се преживяват уютни семейни часове или да се правят големи партита с много гости. На етажа са разположени и малка тоалетна, както и удобно мокро помещение.

Етаж 1 - разпределение.     Визуализация: www.arhitekti.bg

Проектът на къща „Лея“ е създаден за класическо днешно семейство с две деца. По тази причина на горния етаж ще откриете три големи спални с идентични размери, които осигуряват много лично пространство за обитателите. Осветени от огромни прозорци, те са не само уютно място за сън, но и кът за почивка, хоби или усамотение по всяко време на денонощието. Две от стаите разполагат със собствена тераса, а банята и тоалетната на етажа се споделят от всички.Етаж 2 - разпределение.     Визуализация: www.arhitekti.bg


Застроената площ на този проект на 126 кв.м, но общата жилищна площ е цели 235 кв.м. Тъй като това е готов проект, той подлежи на корекции и може лесно да се приспособи към желанията на всеки отделен клиент, който я харесва и желае.

Повече за проекта на къща "Лея" може да научите от Видеото:За контакти и информация:
арх. Елена Стършанова
Студио „Стършанов Архитекти“
гр. Пловдив 4000
ул. Арх. Камен Петков, №64
Тел.: 0885 826 654, 0888 964 894
Е-mail: office@arhitekti.bg
www.arhitekti.bg

 

 

 

Закони Нормативна база Коментари