Къща в Белоградчик

​​​​​​​Сградата има модернистична визия, подборът на материалите е сдържан и балансиран, така че да подчертава цялостния хоризонтален силует на сградата, открояващ се на стръмния природен релеф.
07.04.2020
СОВА архитектура и дизайн
2676
къща, архитектурен проект къща, Сова архитектура и дизайн
Източник: https://www.sovaarchitecture.com/

СОВА архитектура и дизайн, 
https://www.sovaarchitecture.com
Застроена площ сграда    100,47 м2
Разгъната застроена площ    212,62 м2
 


Къщата в град Белоградчик, както всичко друго в града и околността се намира в имот със силно наклонен терен.  Прилежащата улица е в ниската му страна, което позволява да бъде създаден естествен вход към гаражите в сутерена. Над тях се намира основният дневен тракт, полувкопан и конзолно изскачащ над терена и над достъпа до гаражите. Той е разположен надлъжно в посока север – юг и е богато осветен с остъкляване от изток и от запад. Цялото пространство прелива в отделни зони, като централно разположена е голяма трапезария, която може да събере 12 души, събрали се да отбележат съкровенни семейни моменти и големи празници на това уникално природно пространство. По права стълба нагоре са достъпни спалните, които са вече изцяло над терена, всяка от тях има отделна баня, тераса и богато остъкляване. С широка френска южна витрина и широка южна веранда могат да бъдат специално възнаградени събуждащите се в голямата спалня. Покривът също е леснодостъпен и предлага панорамни гледки във всяка посока, в подходящо време и метереологични условия той е повече от сериозна конкуренция на трапезарията като място за събиране.

Сградата има модернистична визия, подборът на материалите е сдържан и балансиран, така че да подчертава цялостния хоризонтален силует на сградата, открояващ се на стръмния природен релеф.


 

КлиВенТо

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
TEAK & DECKING OIL - за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки

Смес от натурални масла и специални добавки за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки. Прониква в дървото и го предпазва от влага и вода, за външна и вътрешна употреба. Подходящ за обработка и защита на дървени мебели.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
Мебеле ЕООД

Професионално почистване на мека мебел в София и страната

https://mebele.bg
PIATRAONLINE

Първият и единствен онлайн-магазин за ЕСТЕСТВЕН КАМЪК в България. Истински генератор на вдъхновение.

http://piatraonline.bg/
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари