Къде се срещат творчеството и практическите закони в дизайна

Архитекти, интериорни дизайнери, специалисти в изграждането на екстериор и ландшафтна архитектура, ще се срещнат в Бургас, за да обменят идеи и опит.
03.08.2016
АрхИдеи
9
форум АрхИдеи, АИДБ, ландшафтна архитекту, Изложба, екстериор
От 15 до 21 август Бургас ще е сцена на интерактивния форум АрхИдеи
Източник: www.archidei.com

От 15 до 21 август Бургас ще е сцена на дизайна и архитектурата по време на интерактивния форум АрхИдеи, който се осъществява със съдействието на Община Бургас. Организатори са Сдружение 7АРТ и АИДБ – Асоциация на интериорните дизайнери в България, а домакин ще е Експозиционен Център ФЛОРА.
Изложба с включени архитектурни и интериорни проекти и концепции, както и фотографии на архитектурни и интериорни обекти от водещите студия в бранша е подредена на пешеходната зона пред Община Бургас. Жителите и гостите на морския град имат възможност да видят и проекти за общински конкурси, обекти печелили приза "Сграда на годината", както и проекти и реализации на водещи имена, които ще са гости-лектори на форума.
Архитекти, интериорни дизайнери, специалисти в изграждането на екстериор и ландшафтна архитектура, строителни предприемачи и специалисти ще се срещнат в Бургас, за да обменят идеи и опит. Отговор на въпроса „Къде свършва творчеството и се налага да прилагаш интериорните закони?“ ще даде дизайнерът Мая Дянкова в своя курс „Дизайн на заведения, предизвикателства за твореца“. „Реалното проектиране на търговски интериор няма нищо общо с това, което пише в учебниците. Ако една търговска площ трябва да бъде определена като успешна, крайният резултат от проекта не е наградата за Интериор на годината, а Числовият израз, който тази площ реализира. Дълго трупан практически опит и реалните ситуации учат дизайнера на правилата в това проектиране, правилно изграждане на проект и неговата реализация.“ – представя тя курса си.
АрхИдеи е платформа, която ще се опита да надскочи популярният формат на изложение, който среща бизнеса с неговите партньори и потенциалните му клиенти. АрхИдеи има амбицията да се превърне в социален проект – сцена за демонстрации на тенденциите, иновативни идеи и реализации.
Сред най-интересните акценти през тази седмица на дизайна в Бургас ще са четирите творчески работилници, за които записванията вече са в разгара си. Едната е креативната платформа за дизайн DesignMorphine, базирана на уъркшопи, лекции, проекти и изследвания в сферата на архитектурата, дизайна и изкуствата. Голям интерес предизвиква и курсът 3DMax с инструктор интериорният дизайнер Иван Стефанов, който е предназначен за тези, които имат базови или средни познания по 3DMax и VRAY и искат да дообогатят своите умения и да достигнат по-високи нива.
В дните на АрхИдеи ще се проведе и интерактивен уъркшоп специално ориентиран към предприемачи в сферата на строителството, архитектурата и дизайна - "Виртуоз в продажбите". Според менторът Георги Христулев „В днешния търговски свят, бизнесът харчи прекалено много за маркетинг, транспорт, офиси, свързани разходи за обеди, вечери и какво ли още не. Когато прибавим към това заплатите, бонус схемите и времето прекарано в срещи, търговските ни умения се превръщат в най-ценния актив, от който зависи дали бизнеса ни ще расте или ще се свива. Защото продажбите и само продажбите носят пари, всичко останало струва пари!“
Сред най-интересните лектори на първото издание на АрхИдеи е Александър Новоселски - един от най-добрите интериорни фотографии в България. Работил е за изданията Наш Дом, Bravacasa, Идеален Дом, National Giografic, както и за много други компании, сред които LIDL, Weiss Profil, Telerik, Denyl, Platan, Design Studio M, ZOOM Studio, Sofia Ring Mall и др. „На форумът ще синтезирам най-важните техники и подходи при снимане на интериор и архитектура. Наред с всички технически параметри, с които трябва да сме запознати, ще обърнем много голямо внимание на композицията и светлината в една интериорна фотография, защото именно това създава основното усещане и атмосфера.“ – сподели той.
В програмата освен изложбената част са предвидени и много лекции от лидерите в областта на дизайна и архитектурата в България.
Повече информация следене на официалната страница на АрхИдеи във Facebook и със хаштаг #archideiBG

 

Автор: АрхИдеи
Закони Нормативна база Коментари