Красиви цветни фасади украсиха Моста на влюбените при НДK

Столична община и Баумит България откриха изложба "Животът е цветен".
28.04.2016
Баумит България
443
къща, топлоизолация, фасади, мазилки, baumit
Столична община и Баумит България откриха изложба "Животът е цветен".
Източник: Баумит България

Изложба  "Животът е цветен" с едни от най-красивите и цветни фасади, построени или реновирани през последните две десетилетия в столицата и страната, украси Моста на влюбените при НДК. 


Изложбата се провежда с подкрепата на Столична община в рамките на поредица от събития, посветени на 20 годишния рожден ден на фирма  Баумит България. Организаторите се надяват представените фасади да бъдат не само радост за окото, но и да възбудят дискусия сред обществеността за вписването на една сграда в околното пространство, за удачността на цветовите решения и отговорността на архитектите, за прецизния избор на висококачествени продукти от инвеститорите, които впоследствие биха осигурили добра визия за години напред, както и за педантичността на строителя при изпълнението и на най-малкия детайл.


Избраните 60 пана са своеобразен израз на благодарност към създателите на цветните фасади, които са допринесли за подобряване на градската среда и нейното динамично развитие. 


Посетителите на изложбата могат да видят изпълнени различни по големина жилищни, обществени и промишлени сгради и еднофамилни къщи, термично санирани по различни проекти многофамилни жилищни сгради, както и реставрации на сгради – паметници на културата.


„От 20 години работим визионерски със строителните специалисти за постигане на здравословно и комфортно обитаване. Ще продължаваме да работим в тази посока, защото потенциалът е голям. Но искаме, като водещ производител на системи за фасада, успоредно с това да дискутираме и красотата на заобикалящата ни среда, която ежедневно ни действа подсъзнателно”, това заяви управителят на Баумит България г-н Николай Бъчваров.


Изложбата ще бъде достъпна за жителите и гостите на София до 15 май 2016 г.


Баумит е сред водещите марки в Европа производители на пастообразни и сухи мазилки. В България Баумит е безспорен лидер в производството на топлоизолационни системи. От създаването си през 1995 г. досега над 14. млн м2 фасади са изолирани с продукти Баумит в България.  

+1
Автор: Баумит България

Още по темата

Още от автора
Закони Нормативна база Коментари